Dulceața de rubarbă este dulce-acrișoară, aromată și este perfectă pentru a fi consumată pe pâine cu unt sau ca topping pentru deserturi. O dulceață cu aromă delicată de portocale.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se curăță 800 g rubarbă, se decojește și se taie bucăți. Se spală cu apă fierbinte 2 portocale, se șterg și se rade coaja. Se decojesc portocalele și pulpa se scoate din pielițele albe. Se stoarce sucul din restul de pulpă.
Într-o cratiță mare se amestecă rubarba cu suc, felii și coajă de portocală și 125 ml vin alb. Se dă în clocot și se lasă apoi să fiarbă cca 5 minute, până ce se înmoaie rubarba.
Se adaugă 1 kg zahăr gelifiant, se amestecă și se lasă să mai clocotească 4 minute. Se înglobează 5 linguri de lichior de portocale și se toarnă dulceața în borcane pregătite, se așează pe capac și se lasă să se răcească.
Ingrediente
Indicații
Se curăță 800 g rubarbă, se decojește și se taie bucăți. Se spală cu apă fierbinte 2 portocale, se șterg și se rade coaja. Se decojesc portocalele și pulpa se scoate din pielițele albe. Se stoarce sucul din restul de pulpă.
Într-o cratiță mare se amestecă rubarba cu suc, felii și coajă de portocală și 125 ml vin alb. Se dă în clocot și se lasă apoi să fiarbă cca 5 minute, până ce se înmoaie rubarba.
Se adaugă 1 kg zahăr gelifiant, se amestecă și se lasă să mai clocotească 4 minute. Se înglobează 5 linguri de lichior de portocale și se toarnă dulceața în borcane pregătite, se așează pe capac și se lasă să se răcească.