Dulceață de rubarbă

AutorNina
DificultateIntermediar

Dulceața de rubarbă este dulce-acrișoară, aromată și este perfectă pentru a fi consumată pe pâine cu unt sau ca topping pentru deserturi. O dulceață cu aromă delicată de portocale.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire35 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 800 gr rubarbă
 2 portocale
 125 ml vin alb
 1 kg zahăr gelifiant
 5 tbsp lichior de portocale

Mod de preparare:

1

Se curăță 800 g rubarbă, se decojește și se taie bucăți. Se spală cu apă fierbinte 2 portocale, se șterg și se rade coaja. Se decojesc portocalele și pulpa se scoate din pielițele albe. Se stoarce sucul din restul de pulpă.

2

Într-o cratiță mare se amestecă rubarba cu suc, felii și coajă de portocală și 125 ml vin alb. Se dă în clocot și se lasă apoi să fiarbă cca 5 minute, până ce se înmoaie rubarba.

3

Se adaugă 1 kg zahăr gelifiant, se amestecă și se lasă să mai clocotească 4 minute. Se înglobează 5 linguri de lichior de portocale și se toarnă dulceața în borcane pregătite, se așează pe capac și se lasă să se răcească.

Ingrediente

 800 gr rubarbă
 2 portocale
 125 ml vin alb
 1 kg zahăr gelifiant
 5 tbsp lichior de portocale

Indicații

1

Se curăță 800 g rubarbă, se decojește și se taie bucăți. Se spală cu apă fierbinte 2 portocale, se șterg și se rade coaja. Se decojesc portocalele și pulpa se scoate din pielițele albe. Se stoarce sucul din restul de pulpă.

2

Într-o cratiță mare se amestecă rubarba cu suc, felii și coajă de portocală și 125 ml vin alb. Se dă în clocot și se lasă apoi să fiarbă cca 5 minute, până ce se înmoaie rubarba.

3

Se adaugă 1 kg zahăr gelifiant, se amestecă și se lasă să mai clocotească 4 minute. Se înglobează 5 linguri de lichior de portocale și se toarnă dulceața în borcane pregătite, se așează pe capac și se lasă să se răcească.

Note

Dulceață de rubarbă