Dulceața de nuci verzi este un deliciu rafinat, o rețetă tradițională, veche. Iar nucile verzi sunt bogate în minerale și vitamine.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun două perechi de mănuși de unică folosință, suprapuse. Cu un cuțit cu lama subțire și scurtă, se curăță fiecare nucă în parte, sub jet de apă. îndepărtând pe cât posibil toată partea verde; nucile se pun imediat în apă. Apoi se lasă să se odihnească 3-4 ore, timp în care se schimbă apa de câteva ori.
În ultima apă se adaugă o lămâie tăiată felii, se acoperă vasul cu un capac și se lasă peste noapte.
A doua zi se scurge apa și se opăresc nucile de 3 ori timp de câte 3 minute, schimbând apa de fiecare dată. Apoi se scurg.
Se prepară un sirop din zahăr și apă, se adaugă 1 lămâie tăiată felii. Se fierbe până ce nucile se înmoaie, iar siropul se îngroașă.
Ingrediente
Indicații
Se pun două perechi de mănuși de unică folosință, suprapuse. Cu un cuțit cu lama subțire și scurtă, se curăță fiecare nucă în parte, sub jet de apă. îndepărtând pe cât posibil toată partea verde; nucile se pun imediat în apă. Apoi se lasă să se odihnească 3-4 ore, timp în care se schimbă apa de câteva ori.
În ultima apă se adaugă o lămâie tăiată felii, se acoperă vasul cu un capac și se lasă peste noapte.
A doua zi se scurge apa și se opăresc nucile de 3 ori timp de câte 3 minute, schimbând apa de fiecare dată. Apoi se scurg.
Se prepară un sirop din zahăr și apă, se adaugă 1 lămâie tăiată felii. Se fierbe până ce nucile se înmoaie, iar siropul se îngroașă.