Mini pavlova cu fructe

AutorSweets & others
DificultateIntermediar

Pavlova este desertul meu preferat pentru ca este atat de versatil si poate fi incercat in orice combinatie va place.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 20 minute

Ingrediente:

Pentru bezea :
 3 albusuri de ou
 270 gr zahar
 1 praf de sare
 1 tsp otet
 1 tbsp amidon de porumb
 1 tsp esenta de vanilie
Pentru crema de vanilie :
 2 oua
 2 galbenusuri
 115 gr zahar
 2 amidon de porumb
 1 tsp esenta de vanilie
 250 ml lapte
 120 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Pentru bezea :
1

Albusurile trebuie sa ajunga la temperatura camerei, sa nu aiba urme de galbenusuri, vasul in care mixam sa fie degresat.

2

Mixam la viteza mica albusurile cu sarea si cu otetul, cand incep sa se spumeze adaugam zaharul in ploaie, lingurita cu lingurita. Crestem viteza la maxim si mixam pana albusurile devin tari si nu cad daca intoarcem vasul.

3

Adaugam amidonul si esenta de vanilie.

4

Formam mini bezele, asa cum se dorim si introducem in cuptorul preincalzit la 150˚C pentru 1 h 30 minute.

Pentru crema de vanilie :
5

Pentru crema amestecam zaharul, ouale, amidonul si vanilia intr-un bol cu un tel pana devin cremoase.

6

Intr-un vas punem la incalzit laptele si frisca lichida pana aproape sa fiarba. Luam de pe foc, turnam 2-3 linguri peste crema cu oua si omogenizam.

7

Amestecam tot laptele cu crema de ou si o punem pe foc, amestecam continuu cu un tel, pana se ingroasa.

8

Transferam crema intr-un bol, o acoperim cu o folie alimentara la suprafata cremei si o lasam sa ajunga la temperatura camerei.

9

Inainte sa o folosim, mixam crema cu 20 gr unt cat sa devina mai cremoasa, apoi o turnam peste pavlova si ornam cu fructele preferate 🍓

Ingrediente

Pentru bezea :
 3 albusuri de ou
 270 gr zahar
 1 praf de sare
 1 tsp otet
 1 tbsp amidon de porumb
 1 tsp esenta de vanilie
Pentru crema de vanilie :
 2 oua
 2 galbenusuri
 115 gr zahar
 2 amidon de porumb
 1 tsp esenta de vanilie
 250 ml lapte
 120 ml frisca lichida

Indicații

Pentru bezea :
1

Albusurile trebuie sa ajunga la temperatura camerei, sa nu aiba urme de galbenusuri, vasul in care mixam sa fie degresat.

2

Mixam la viteza mica albusurile cu sarea si cu otetul, cand incep sa se spumeze adaugam zaharul in ploaie, lingurita cu lingurita. Crestem viteza la maxim si mixam pana albusurile devin tari si nu cad daca intoarcem vasul.

3

Adaugam amidonul si esenta de vanilie.

4

Formam mini bezele, asa cum se dorim si introducem in cuptorul preincalzit la 150˚C pentru 1 h 30 minute.

Pentru crema de vanilie :
5

Pentru crema amestecam zaharul, ouale, amidonul si vanilia intr-un bol cu un tel pana devin cremoase.

6

Intr-un vas punem la incalzit laptele si frisca lichida pana aproape sa fiarba. Luam de pe foc, turnam 2-3 linguri peste crema cu oua si omogenizam.

7

Amestecam tot laptele cu crema de ou si o punem pe foc, amestecam continuu cu un tel, pana se ingroasa.

8

Transferam crema intr-un bol, o acoperim cu o folie alimentara la suprafata cremei si o lasam sa ajunga la temperatura camerei.

9

Inainte sa o folosim, mixam crema cu 20 gr unt cat sa devina mai cremoasa, apoi o turnam peste pavlova si ornam cu fructele preferate 🍓

Note

Mini pavlova cu fructe