Contul meu

Florance
My Recipes
ShakshoukaBy FloranceShakshouka sau ouă poșate în roșii: o rețetă evreiască delicioasă și sățioasă. Ingredientele sunt suficiente pentru doua portii. Enjoy!
Ratatouille by FloranceBy FloranceO rețetă franțuzească vegetariană delicioasă, sățioasă și ușor de preparat!
Smoothie cu avocado și spanacBy FloranceO băutură energizantă plină de nutrienți precum fier, acizi grași esențiali, fibre, vitamina C și multe altele. Este foarte gustoasă și se pregătește imediat. Haideți să vedem de ce avem nevoie!
Bomboane proteice raw-veganeBy FloranceVă prezint o rețetă simplă și delicioasă de desert, mai ales acelora dintre voi care au o pasiune pentru ciocolata amăruie. Pe lângă faptul că sunt gustoase, aceste bombonele sunt și sățioase, iar datorită pudrei de cacao și maca, și energizante.
Porridge – un mic dejun super sănătosBy FloranceÎn caz că ați rămas fără idei, iată un mic dejun sănătos și sățios, bun atât pentru adulți, cât și pentru copii. Cantitățile sunt pentru două porții.
Ghee sau unt clarificatBy FloranceUntul purificat, clarificat sau simplu, ghee se folosește încă din antichitate în bucătăria indiană. În ayurveda, considerat cel mai vechi, mai bine elaborat si mai complex sistem de cunostinte medicale de pe glob, ghee se numește elixirul vieții și este considerat cel mai bun ulei pentru gătit. Având un conținut mare de grăsimi saturate, untul ghee ar putea fi considerat un aliment nesănătos, însă nu este aşa. Coeficientul de digerabilitate al acestuia este de 96%. Fiind compus doar din acizi grași, ghee nu este înmagazinată de corpul uman, ci este consumat imediat. Alături de uleiul de cocos, untul purificat este considerat o grăsime sănătoasă, datorită acizilor graşi cu lanţ scurt care sunt mai uşor de digerat şi ajută întărirea şi dezvoltarea membranelor celulelor. În plus, consumul de unt ghee aduce un aport semnificativ de Omega 3, Omega 6, vitaminele A, D, E şi K, extrem de importante pentru oase, creier, inimă și buna funcționare a sistemului imunitar. Acesta hrănește toate țesuturile și organele, crește vigoarea organismului, este întineritor, antioxidant si antitoxic, este benefic pentru memorie, pentru ochi, pentru persoanele slăbite sau în unele afecțiuni psihice (ex.: iritabilitate). Tot el înmoaie și înfrumusețează pielea, lubrifiază mucoasele, face vocea mai buna și ajută la scăderea colesterolului.
Plăcintă de dovleac cu făină integralăBy FloranceVă propun astăzi o reţetă de plăcintă şi uşor şi rapid de preparat. Şi gustoasă şi sănătoasă. O poate pregăti absolut oricine, fără a fi nevoie de abilităţi înnăscute de bucătar. Spor!