fbpx

Porridge – un mic dejun super sănătos

AvatarAutorFlorance
DificultateÎncepător

În caz că ați rămas fără idei, iată un mic dejun sănătos și sățios, bun atât pentru adulți, cât și pentru copii. Cantitățile sunt pentru două porții.

ShareSalvează
Produce2 PorțiiTimp Total15 mins

Ingrediente:

 200 g fulgi ovăz(de preferat fără gluten)
 350 ml lapte vegetal
 1 măr
 100 g coacăze roșii
 1 linguri(ă) unt ghee
 1 linguriță(e) scorțișoară
 2 miere (opțional)

Mod de preparare:

1

Se pun laptele și fulgii de ovăz într-o cratiță, la foc mic, și se amestecă constant. După cum bine știm, fulgii de ovăz trebuie fierți bine astfel încât să se elimine acidul fitic din ei - un acid care blocheaza absorbția a numeroase minerale, printre care fosfor, calciu, zinc și altele.

2

Între timp, se adaugă mărul ras, coacăzele roșii și untul ghee. Continuăm să amestecăm constant. La final adăugăm scorțișoara.

3

Punem într-un castron și lăsăm să se răcească.

Dacă doriți să fie o idee mai dulce, adăugați înainte de servire puțină miere.

Poftă bună!

Ingrediente

 200 g fulgi ovăz(de preferat fără gluten)
 350 ml lapte vegetal
 1 măr
 100 g coacăze roșii
 1 linguri(ă) unt ghee
 1 linguriță(e) scorțișoară
 2 miere (opțional)

Direcții

1

Se pun laptele și fulgii de ovăz într-o cratiță, la foc mic, și se amestecă constant. După cum bine știm, fulgii de ovăz trebuie fierți bine astfel încât să se elimine acidul fitic din ei - un acid care blocheaza absorbția a numeroase minerale, printre care fosfor, calciu, zinc și altele.

2

Între timp, se adaugă mărul ras, coacăzele roșii și untul ghee. Continuăm să amestecăm constant. La final adăugăm scorțișoara.

3

Punem într-un castron și lăsăm să se răcească.

Dacă doriți să fie o idee mai dulce, adăugați înainte de servire puțină miere.

Poftă bună!

Porridge – un mic dejun super sănătos