fbpx

Bomboane proteice raw-vegane

AvatarAutorFlorance
DificultateÎncepător

Vă prezint o rețetă simplă și delicioasă de desert, mai ales acelora dintre voi care au o pasiune pentru ciocolata amăruie. Pe lângă faptul că sunt gustoase, aceste bombonele sunt și sățioase, iar datorită pudrei de cacao și maca, și energizante.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp Total15 mins

Ingrediente:

Pentru compoziție
 3 proteină vegetală Canah
 2 pudră organică de cacao
 1 linguriță(e) maca
 1 banană
 3 lapte vegetal
 3 ulei cocos ecologic
Pentru interior
 10 vișine
 10 migdale
Pentru decor
 2 nucă cocos
 2 nucă măcinată

Mod de preparare:

1

Toate ingredientele pentru compoziție se amestecă cu un blender vertical. Se mai adaugă lapte vegetal sau cacao până când obținem un fel de budincă un pic mai groasă.

2

Se pune amestecul obținut în congelator și se lasă aproximativ 15 minute, cât să se întărească. După aceea, cu ajutorul unei linguri se porționează compoziția – luăm o lingură, punem în mijlocul ei o vișină sau o migdală, o modelăm în podul palmei în formă de biluță, o trecem prin cocos sau nucă măcinată și o așezăm pe un platou. Procedăm așa până când terminăm compoziția, punând apoi bomboanele obținute la frigider. Le lăsăm 20-30 de minute, după care le putem servi.

3

După cum ați observat, rețeta nu conține niciun îndulcitor. Mie îmi place foarte tare ciocolata amăruie și îmi era poftă de un astfel de desert. Dacă doriți însă ceva mai dulce, puteți înlocui cacao cu praf de roșcove, transformând aceste bombonele într-un desert de care se pot bucura și cei mici.

O altă variantă este aceea de a adăuga îndulcitior, în acest caz, vă recomand stevie sau xylitol.

Poftă bună!

Ingrediente

Pentru compoziție
 3 proteină vegetală Canah
 2 pudră organică de cacao
 1 linguriță(e) maca
 1 banană
 3 lapte vegetal
 3 ulei cocos ecologic
Pentru interior
 10 vișine
 10 migdale
Pentru decor
 2 nucă cocos
 2 nucă măcinată

Direcții

1

Toate ingredientele pentru compoziție se amestecă cu un blender vertical. Se mai adaugă lapte vegetal sau cacao până când obținem un fel de budincă un pic mai groasă.

2

Se pune amestecul obținut în congelator și se lasă aproximativ 15 minute, cât să se întărească. După aceea, cu ajutorul unei linguri se porționează compoziția – luăm o lingură, punem în mijlocul ei o vișină sau o migdală, o modelăm în podul palmei în formă de biluță, o trecem prin cocos sau nucă măcinată și o așezăm pe un platou. Procedăm așa până când terminăm compoziția, punând apoi bomboanele obținute la frigider. Le lăsăm 20-30 de minute, după care le putem servi.

3

După cum ați observat, rețeta nu conține niciun îndulcitor. Mie îmi place foarte tare ciocolata amăruie și îmi era poftă de un astfel de desert. Dacă doriți însă ceva mai dulce, puteți înlocui cacao cu praf de roșcove, transformând aceste bombonele într-un desert de care se pot bucura și cei mici.

O altă variantă este aceea de a adăuga îndulcitior, în acest caz, vă recomand stevie sau xylitol.

Poftă bună!

Bomboane proteice raw-vegane