Contul meu

Fursecuri pentru Mos CraciunBy Ana IonitaSarbatorile de iarna au magia lor, chiar daca esti religios sau nu! Sa stai la masa cu persoanele de care iti este drag, asta inseamna sarbatorile de iarna, bucurie, fericire si petrecerea timpului impreuna cu cei pe care ii iubesti si care te iubesc si ei la randul lor. Viata m-a invatat ca momentele adevarate de fericire sunt rare si ca trebuie sa profitam de ele de fiecare data cand avem posibilitatea de a le intalni. Imi place tare mult mirosul bradului, imi aduce bucurie in suflet si ma face sa ma gandesc la copilarie. Bradul este un element nelipsit din casa oricarui om care sarbatoreste Craciunul si Anul Nou. Acest aer pe care il imprastie prin toata casa, este egal cu fericirea, cu lucrurile frumoase. La fel si mirosul de fursecuri proaspat scoase din cuptor. Reteta pentru aceste fursecuri fragede cu unt este una extrem de usoara si rapida si odata incercata o veti face foarte des.
Winter banana breadBy Ana IonitaCine mă urmareste pe Instagram, cu siguranta stie ca sunt innebunita dupa Craciun si preparatele care imi amintesc de iarna. Defapt, toata familia a inceput sa indrageasca asta! Asa ca azi va prezint o noua retetă de banana bread. Dacă mai pui si cat de simplu se prepara si cu ce aroma se îmbiba casa dupa ce îl bagi la cuptor, e pacat să nu o incerci macar odata. Banana bread este cel mai versatil chec pe care l-am facut pana acum. Fie ca il pregatesti clasic sau pui fructe uscate, nuci, fulgi de ciocolata, chiar si fructe proaspete, banana bread este desertul potrivit in orice situatie. In preajma Sarbatorilor de iarna imi place sa pregatesc prajituri cu mirosuri de scortisoara asa ca in loc de cozonac sau de fursecuri poti sa pregatesti aceasta prajitura. Dupa cum v-am obisnuit este o retete simpla si rapida.
Rulouri cu aroma de cafeaBy Ana IonitaDesi statul in casa pare plictisitor, exista multe modalitati prin care putem petrece timp de calitate, chiar si in propria locuinta, de exemplu putem sa invatam o reteta noua de prajitura. Aceasta prajitura poate sa inlocuiasca cu succes clasicul cozonac. Nu pot sa va descriu mirosul raspandit de aceste rulori in bucataria mea, miroase fantastic a Craciun! Din cate am inteles exista mai multe variante a acestor rulouri, eu insa le-am preferat cu aroma de cafea. Nu ma asteptam ca aluatul sa iasa atat de pufos si fraged.