Contul meu

Brioșe cu rubarbăBy Ana IonitaÎn sezonul în care găsești în piață rubarbă, merită să încerci această rețetă de brioșe. Pur și simplu nu o să le poți rezista. Gustul acrișor al tulpinilor de rubarbă se potrivește perfect cu gustul aromat al ghimbirului. Va sfătuiesc să încercați diverse preparate cu rubarbă pentru că o să descoperiți alte gusturi.
Tort sarat din american pancakesBy Ana IonitaClatitele sunt de departe unul dintre cele mai simple si versatile preparate! Daca aveti impresia ca o sa va vorbesc despre clasicile clatitele cu dulceata…va inselati! Clatitele pot fi dulci sau sarate, iar astazi am pregatit o reteta de clatite sarate, un tort cu branza, patrunjel si ton in conserva.
Salata de cartofi cu ouaBy Ana IonitaAtunci cand pregatesti mancare din abundenta ajunge de cele mai multe ori sa nu fie consumata, iar zilele festive se incheie cu o risipa pentru ca ajungem sa aruncam la cosul de gunoi mai bine de jumatate. As vrea sa dau cateva idei pentru a consuma ouale fierte care raman dupa Paste.
Salata de sparanghel cu ouaBy Ana IonitaDupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa alimentara nu imi place sub nicio forma, m-am gandit sa va arat aceasta salata. Este foarte gustoasa, light dar si spectaculoasa in farfurie.
Paste din zuchiniBy Ana IonitaSpaghetti din dovlecei cu rosii si busuioc este o reteta gustoasa, cu arome si texturi extrem de placute, reteta ce se pregateste incredibil de usor si rapid cu ajutorul accesorului spiralizator. Ustensila se foloseste foarte usor si rezultatul este minunat. Puteti sa lasati dovelecii/ zucchini cruzi, dar propunerea mea de dovlecei sotati in jur de 1 minut, in ulei de masline aromat, imi place mai mult. Este o reteta simpla, cu ingrediente la indemana oricui, fara sa fie costisitoare.
Budinca de chia cu ananasBy Ana IonitaAstăzi vă împărtășesc rețeta mea preferată pentru mic dejun: budincă de chia și iaurt. Se pregătește rapid, este delicioasă, hrănitoare și poate fi consumată în multe combinații. Vă explic totul, mai jos.
Penne cu tonBy Ana IonitaAceasta reteta de paste este simpla, rapida si foarte gustoasa, Chiar si cel mai nepriceput dintre noi poate sa o incerce.
Briose cu mere, banane si morcovBy Ana IonitaImi plac briosele foarte mult pentru ca sunt simplu de facut si in plus se pot face in tot felul de combinatii: cu fructe in aluat sau ca decor, cu ciocolata, cu morcovi cu tot felul de creme. Cateva ingrediente speciale si un topping dragut fac din orice briosa o prajiturica vedeta. Astazi am optat pentru varianta cea mai potrivita pentru copii si anume cu banane, mar si morcov.
Vinete impanateBy Ana IonitaAstazi va prezint inca un preparat de vara pe care il ador! Vinete impanate cu branza, usturoi si busuioc cu lipie sau paine prajita. Suna delicios! De la salata de vinete la vinete pane, de la o portie imensa de zacusca cu vinete si pana la Baba Ganoush, vinetele sunt slabiciunea tatalui meu! Daca tot am petrecut ceva timp acasa la parintii mei, am zis sa il surprind pe tata cu o cina light! Dupa cum v-am obisnuit si aceasta este o reteta simpla, rapida si sanatoasa, chiar daca am folosit ulei de masline din plin.
Tarta cu lamaieBy Ana IonitaMartha Stewart se numara printre cele mai cunoscute femei din Statele Unite. Succesul ei impresionant a fost construit temeinic, pornind de la retele simple si pline de savoare. Am pregatit un desert minunat pentru invitatii mei. Va invit sa urmariti reteta.
Foccacia cu rozmarin si rosii uscateBy Ana IonitaPrima reteta din aceasta noua serie este o focaccia cat se poate de decadenta - probabil reteta pe care mi-ati cerut-o de cele mai multe ori. Este cea mai delicioasa foccacia pe care am facut-o pana acum.
Salata pulled porkBy Ana IonitaCu totii ati auzit pulled pork, dar nu multi dintre voi ati si mancat. Dar ce inseamna? Este de fapt o carne facuta lent, trasa in stil american. Adica un fel de carne fasii, o carne atat de frageda incat se desface doar cu ajutorul a doua furculite. Eu nu pot zice ca am pregatit-o in stil american pentru ca am renuntat la cantitatea mare de ketchup si de sos barbeque care de obicei se adauga in reteta.
Supa crema de conopidaBy Ana IonitaVă mărturisesc că ador aceasta supa-crema, catifelata și gustoasa. Atat de gustoasa, dar atât de simpla încât am putea zice că se face, practic, singura. Supa crema este unul din preparatele pe care aleg să le pregătesc atunci când la felul principal am ceva mai complicat, care-mi solicită atenția. Cu aceasta supa crema merg la sigur, este super gustoasa si nu-mi dă bătăi de cap!
Fursecuri pentru Mos CraciunBy Ana IonitaSarbatorile de iarna au magia lor, chiar daca esti religios sau nu! Sa stai la masa cu persoanele de care iti este drag, asta inseamna sarbatorile de iarna, bucurie, fericire si petrecerea timpului impreuna cu cei pe care ii iubesti si care te iubesc si ei la randul lor. Viata m-a invatat ca momentele adevarate de fericire sunt rare si ca trebuie sa profitam de ele de fiecare data cand avem posibilitatea de a le intalni. Imi place tare mult mirosul bradului, imi aduce bucurie in suflet si ma face sa ma gandesc la copilarie. Bradul este un element nelipsit din casa oricarui om care sarbatoreste Craciunul si Anul Nou. Acest aer pe care il imprastie prin toata casa, este egal cu fericirea, cu lucrurile frumoase. La fel si mirosul de fursecuri proaspat scoase din cuptor. Reteta pentru aceste fursecuri fragede cu unt este una extrem de usoara si rapida si odata incercata o veti face foarte des.
Winter banana breadBy Ana IonitaCine mă urmareste pe Instagram, cu siguranta stie ca sunt innebunita dupa Craciun si preparatele care imi amintesc de iarna. Defapt, toata familia a inceput sa indrageasca asta! Asa ca azi va prezint o noua retetă de banana bread. Dacă mai pui si cat de simplu se prepara si cu ce aroma se îmbiba casa dupa ce îl bagi la cuptor, e pacat să nu o incerci macar odata. Banana bread este cel mai versatil chec pe care l-am facut pana acum. Fie ca il pregatesti clasic sau pui fructe uscate, nuci, fulgi de ciocolata, chiar si fructe proaspete, banana bread este desertul potrivit in orice situatie. In preajma Sarbatorilor de iarna imi place sa pregatesc prajituri cu mirosuri de scortisoara asa ca in loc de cozonac sau de fursecuri poti sa pregatesti aceasta prajitura. Dupa cum v-am obisnuit este o retete simpla si rapida.
Tort festiv de morcoviBy Ana IonitaAstazi va prezint o reteta de tort de morcovi cu o crema delicioasa de branza. Eu l-am facut intr-o forma mica, insa ingredientele pot fii adaptate si pentru o forma mare.
Rulouri cu aroma de cafeaBy Ana IonitaDesi statul in casa pare plictisitor, exista multe modalitati prin care putem petrece timp de calitate, chiar si in propria locuinta, de exemplu putem sa invatam o reteta noua de prajitura. Aceasta prajitura poate sa inlocuiasca cu succes clasicul cozonac. Nu pot sa va descriu mirosul raspandit de aceste rulori in bucataria mea, miroase fantastic a Craciun! Din cate am inteles exista mai multe variante a acestor rulouri, eu insa le-am preferat cu aroma de cafea. Nu ma asteptam ca aluatul sa iasa atat de pufos si fraged.