Tarta cu lamaie

AutorAna Ionita
DificultateIntermediar

Martha Stewart se numara printre cele mai cunoscute femei din Statele Unite. Succesul ei impresionant a fost construit temeinic, pornind de la retele simple si pline de savoare. Am pregatit un desert minunat pentru invitatii mei. Va invit sa urmariti reteta.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire50 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

Pentru crusta
 4 albusuri
 2 faina
 1 tbsp apa rece
 2 gr sare
 ¼ suc de lamaie
 1 mg zahar
Pentru umplutura
 8 galbenusuri
 3 green sugar
 1 tbsp coaja rasa de lamaie
 1 ceașcă zeama de lamaie
Pentru toping
 1 mg smantana pentru frisca
 1 tsp green sugar
 1 tbsp coaja de lamaie
 200 gr afine

Mod de preparare:

1

Preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Unge o forma de tarta cu unt.

Intr-un bol, adauga albusurile, sarea si apa rece si mixeaza-le pana obtii o spuma. Toarna sucul de lamaie si mai amesteca un minut. Adauga zaharul treptat si amesteca spuma pana se intareste si devine lucioasa. Toarna compozitia in forma si intinde-o bine, pana acoperi toata suprafata. Baga tava la cuptor, la foc mic, 40 de minute, pana cand bezeaua devine aurie pe deasupra, apoi las-o inca o ora in cuptorul stins. Scoate-o apoi sa se raceasca.

2

Bate smantana cu green sugar intr-un bol pana formezi frisca. Baga frisca la frigider.

Intre timp, adauga galbenusurile intr-un bol si mixeaza-le pana se deschid la culoare. Adauga green sugar, coaja si zeama de lamaie si pune oala pe foc mediu, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana cand compozitia se ingroasa. Toarna amestecul intr-un bol si incorporeaza 1-2 linguri de frisca in el.

Incepe sa montezi tarta. Toarna crema in interiorul crustei de bezea, apoi acoper-o cu frisca. Rade coaja de lamaie deasupra si bag-o la frigider putin inainte de a o servi.

Aceasta nu este o reteta dietetica asa ca va rog sa va limitati la o singura bucatica!

Ingrediente

Pentru crusta
 4 albusuri
 2 faina
 1 tbsp apa rece
 2 gr sare
 ¼ suc de lamaie
 1 mg zahar
Pentru umplutura
 8 galbenusuri
 3 green sugar
 1 tbsp coaja rasa de lamaie
 1 ceașcă zeama de lamaie
Pentru toping
 1 mg smantana pentru frisca
 1 tsp green sugar
 1 tbsp coaja de lamaie
 200 gr afine

Indicații

1

Preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Unge o forma de tarta cu unt.

Intr-un bol, adauga albusurile, sarea si apa rece si mixeaza-le pana obtii o spuma. Toarna sucul de lamaie si mai amesteca un minut. Adauga zaharul treptat si amesteca spuma pana se intareste si devine lucioasa. Toarna compozitia in forma si intinde-o bine, pana acoperi toata suprafata. Baga tava la cuptor, la foc mic, 40 de minute, pana cand bezeaua devine aurie pe deasupra, apoi las-o inca o ora in cuptorul stins. Scoate-o apoi sa se raceasca.

2

Bate smantana cu green sugar intr-un bol pana formezi frisca. Baga frisca la frigider.

Intre timp, adauga galbenusurile intr-un bol si mixeaza-le pana se deschid la culoare. Adauga green sugar, coaja si zeama de lamaie si pune oala pe foc mediu, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana cand compozitia se ingroasa. Toarna amestecul intr-un bol si incorporeaza 1-2 linguri de frisca in el.

Incepe sa montezi tarta. Toarna crema in interiorul crustei de bezea, apoi acoper-o cu frisca. Rade coaja de lamaie deasupra si bag-o la frigider putin inainte de a o servi.

Aceasta nu este o reteta dietetica asa ca va rog sa va limitati la o singura bucatica!

Tarta cu lamaie