fbpx

Briose cu rubarba

AutorAna Ionita
DificultateÎncepător

In sezonul in care gasesti in piata rubarba, merita sa incerci aceasta reteta de briose. Pur si simplu nu o sa le poti rezista. Gustul acrisor al tulpinilor de rubarba se potriveste perfect cu gustul aromat al ghimbirului.
Va sfatuiesc sa incercati diverse preparate cu rubarba pentru ca o sa descoperiti alte gusturi.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire35 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

 200 g faina alba
 150 g faina de migdale
 1 praf de copt
 5 g sare
 1 oz green sugar
 250 ml lapte
 15 g coaja portocala
 10 g ghimbir ras
 1 ou
 120 g unt
 300 g rubarba

Mod de preparare:

1

Intr-un bol mare se pun faina, praful de copt, sarea si pudra de green sugar. Se amesteca, apoi se face o gaura in centru.

2

Stoarce câteva picături de suc de lămâie în lapte și se pune-l deoparte pentru câteva minute.

3

Într-un alt castron amestecă: trei sferturi din ghimbirul ras, coaja de portocală, oul, 100 g de unt topit și amestecul de lapte cu lămâie. Bate bine. Adauga si cateva bucati de rubarba tocata. Toarna acest amestec în gaura din castronul cu faina si amesteca pana la omogenizare. Acesta compozitie se pune în hartiile de briose.

4

Se incalzeste cuptorul la 180° C si tava cu briose se da la cuptor timp de 25 de minute. Intr-o tigaie amesteca putin green sugar, lingura de unt topit în plus si restul de ghimbir si rubarba si lasa-le la foc mic 2 minute. Acestea se aseaza deasupra brioselor cand le scoatem din cuptor.

Ingrediente

 200 g faina alba
 150 g faina de migdale
 1 praf de copt
 5 g sare
 1 oz green sugar
 250 ml lapte
 15 g coaja portocala
 10 g ghimbir ras
 1 ou
 120 g unt
 300 g rubarba

Direcții

1

Intr-un bol mare se pun faina, praful de copt, sarea si pudra de green sugar. Se amesteca, apoi se face o gaura in centru.

2

Stoarce câteva picături de suc de lămâie în lapte și se pune-l deoparte pentru câteva minute.

3

Într-un alt castron amestecă: trei sferturi din ghimbirul ras, coaja de portocală, oul, 100 g de unt topit și amestecul de lapte cu lămâie. Bate bine. Adauga si cateva bucati de rubarba tocata. Toarna acest amestec în gaura din castronul cu faina si amesteca pana la omogenizare. Acesta compozitie se pune în hartiile de briose.

4

Se incalzeste cuptorul la 180° C si tava cu briose se da la cuptor timp de 25 de minute. Intr-o tigaie amesteca putin green sugar, lingura de unt topit în plus si restul de ghimbir si rubarba si lasa-le la foc mic 2 minute. Acestea se aseaza deasupra brioselor cand le scoatem din cuptor.

Briose cu rubarba