fbpx

Salata de sparanghel cu oua

AutorAna Ionita
DificultateÎncepător

Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa alimentara nu imi place sub nicio forma, m-am gandit sa va arat aceasta salata. Este foarte gustoasa, light dar si spectaculoasa in farfurie.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire5 minsTimp Total15 mins

Ingrediente:

 150 g sparanghel
 3 oua
 1 chives
 20 g mustar
 1 linguriță(e) miere
 1 linguriță(e) zeama de lamaie
 5 g sare
 2 g piper

Mod de preparare:

1

Se curata sparanghelul si se indeparteaza cam 2 cm din tulpina. Se pune o oala cu apa la fiert si se adauga sparanghelul cand apa fierbe. Se tine in apa aproximativ 3 minute dupa care se scoate intr-un castron cu apa rece.

2

Intre timp se curata ouale gata fierte si se toaca marunt. Se toaca marunt si firul de chives sau ceapa verde.

3

Intr-un borcan se adauga miere, mustarul, zeama de lime, sare si piperul si se agita bine.

4

Se aseaza sparanghelul pe o farfurie, se presara la baza lui ouale tocate apoi se pune sosul si ceapa verde.

Ingrediente

 150 g sparanghel
 3 oua
 1 chives
 20 g mustar
 1 linguriță(e) miere
 1 linguriță(e) zeama de lamaie
 5 g sare
 2 g piper

Direcții

1

Se curata sparanghelul si se indeparteaza cam 2 cm din tulpina. Se pune o oala cu apa la fiert si se adauga sparanghelul cand apa fierbe. Se tine in apa aproximativ 3 minute dupa care se scoate intr-un castron cu apa rece.

2

Intre timp se curata ouale gata fierte si se toaca marunt. Se toaca marunt si firul de chives sau ceapa verde.

3

Intr-un borcan se adauga miere, mustarul, zeama de lime, sare si piperul si se agita bine.

4

Se aseaza sparanghelul pe o farfurie, se presara la baza lui ouale tocate apoi se pune sosul si ceapa verde.

Salata de sparanghel cu oua