fbpx

Salata pulled pork

AutorAna Ionita
DificultateÎncepător

Cu totii ati auzit pulled pork, dar nu multi dintre voi ati si mancat. Dar ce inseamna? Este de fapt o carne facuta lent, trasa in stil american. Adica un fel de carne fasii, o carne atat de frageda incat se desface doar cu ajutorul a doua furculite. Eu nu pot zice ca am pregatit-o in stil american pentru ca am renuntat la cantitatea mare de ketchup si de sos barbeque care de obicei se adauga in reteta.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare12 oreTimp de gătire / răcire5 oreTimp Total17 ore

Ingrediente:

 2 kg pulpa de porc
 4 mustar clasic
 2 sare
 1 linguriță(e) piper
 1 linguriță(e) cimbru
 4 catei de usturoi
 1 linguriță(e) boia afumata
 1 linguriță(e) sumac
 1 linguriță(e) zatar
 1 linguriță(e) scortisoara
 2 miere
 1 patrunjel
 1 zuchinni
 1 baby spanac

Mod de preparare:

1

Asadar, am avut o bucata de 2 kg de pulpa de porc, cumparata proaspata de la carmangeria din zona. Nu uitati ca trebuie sa marinati carnea, deci cumparati carnea cu cel putin o zi inainte de a va planifica pentru a face aceasta salata pentru ca 12 ore sta la marinat in frigider. Apoi, mai are de stat cateva ore bun la cuptor, la temperatura mica, pana are o crusta “serioasa” la exterior si este frageda si bina facuta la interior.

De ce avem nevoie, pe langa carne in sine? Condimente. Multe. Pentru ca vrem o carne foarte aromata. Eu am folosit cimbru, sare, piper, boia afumata, sumac si zatar. Pe langa aceste condimente am frecat bucata de carne cu mustar clasic.

2

Fiti generosi, condimentati carnea foarte bine si masati intreaga bucata de carne pana are un strat uniform de condimente si acestea intra si in cutele carnii. O lasam deoparte la macerat iar dupa 12 ore asezam carnea in tava si dam tava la cuptorul incins la 100°, asezand gratarul pe mijlocul cuptorului si, daca aveti cuptor electric, folosind functia de ventilatie.

Lasa carnea la cuptor 4-5 ore, nu exista un timp standard de coacere, acesta difera in functie de cuptor, de carne, de cat de mare este bucata de carne, de aceea e ideal sa monitorizati din cand in cand temperatura la interiorul carnii si aceasta sa ajunga la cel putin 80°-85°. Pe parcursul orelor, intoarcem carnea din cand in cand.

Cand carnea ajunge la temperatura potrivita (am tinut-o la cuptor 4.5 ore), stingem cuptorul, acoperim tava cu o folie de aluminiu, care va retine umezeala interna a carnii, in timp ce aceasta se raceste.

Lasam tava in cuptor cca o ora, apoi scoatem tava din cuptor, mutam carnea pe un platou si indepartam pe cate se poate crusta tare de la exterior, apoi folosim 2 furculite pentru a sfasia carnea. Daca aceasta e bine facuta, se va desface foarte usor. Inainte de a servi carnea in pulled pork, o putem amesteca cu verdeturi si putina miere.

3

Atat despre carne, acum trebuie sa ne gandim si la cateva legume potrivite intr-o salata de genul acesta. Primul impuls este sa pregatim o salata cu cartofi, insa de data aceasta am zis NU cartofilor. Am ales zuchini, ceapa verde, baby spanac si o nectarina. Combinatia este super delicioasa, asa ca daca vreti sa pregatiti ceva special in weekend, puteti sa incercati aceasta reteta.

Sper ca v-am trezit interesul cu reteta de azi si nu uitati ca in bucatarie trebuie sa avem imaginatie. Spor la gatit!

Ingrediente

 2 kg pulpa de porc
 4 mustar clasic
 2 sare
 1 linguriță(e) piper
 1 linguriță(e) cimbru
 4 catei de usturoi
 1 linguriță(e) boia afumata
 1 linguriță(e) sumac
 1 linguriță(e) zatar
 1 linguriță(e) scortisoara
 2 miere
 1 patrunjel
 1 zuchinni
 1 baby spanac

Direcții

1

Asadar, am avut o bucata de 2 kg de pulpa de porc, cumparata proaspata de la carmangeria din zona. Nu uitati ca trebuie sa marinati carnea, deci cumparati carnea cu cel putin o zi inainte de a va planifica pentru a face aceasta salata pentru ca 12 ore sta la marinat in frigider. Apoi, mai are de stat cateva ore bun la cuptor, la temperatura mica, pana are o crusta “serioasa” la exterior si este frageda si bina facuta la interior.

De ce avem nevoie, pe langa carne in sine? Condimente. Multe. Pentru ca vrem o carne foarte aromata. Eu am folosit cimbru, sare, piper, boia afumata, sumac si zatar. Pe langa aceste condimente am frecat bucata de carne cu mustar clasic.

2

Fiti generosi, condimentati carnea foarte bine si masati intreaga bucata de carne pana are un strat uniform de condimente si acestea intra si in cutele carnii. O lasam deoparte la macerat iar dupa 12 ore asezam carnea in tava si dam tava la cuptorul incins la 100°, asezand gratarul pe mijlocul cuptorului si, daca aveti cuptor electric, folosind functia de ventilatie.

Lasa carnea la cuptor 4-5 ore, nu exista un timp standard de coacere, acesta difera in functie de cuptor, de carne, de cat de mare este bucata de carne, de aceea e ideal sa monitorizati din cand in cand temperatura la interiorul carnii si aceasta sa ajunga la cel putin 80°-85°. Pe parcursul orelor, intoarcem carnea din cand in cand.

Cand carnea ajunge la temperatura potrivita (am tinut-o la cuptor 4.5 ore), stingem cuptorul, acoperim tava cu o folie de aluminiu, care va retine umezeala interna a carnii, in timp ce aceasta se raceste.

Lasam tava in cuptor cca o ora, apoi scoatem tava din cuptor, mutam carnea pe un platou si indepartam pe cate se poate crusta tare de la exterior, apoi folosim 2 furculite pentru a sfasia carnea. Daca aceasta e bine facuta, se va desface foarte usor. Inainte de a servi carnea in pulled pork, o putem amesteca cu verdeturi si putina miere.

3

Atat despre carne, acum trebuie sa ne gandim si la cateva legume potrivite intr-o salata de genul acesta. Primul impuls este sa pregatim o salata cu cartofi, insa de data aceasta am zis NU cartofilor. Am ales zuchini, ceapa verde, baby spanac si o nectarina. Combinatia este super delicioasa, asa ca daca vreti sa pregatiti ceva special in weekend, puteti sa incercati aceasta reteta.

Sper ca v-am trezit interesul cu reteta de azi si nu uitati ca in bucatarie trebuie sa avem imaginatie. Spor la gatit!

Salata pulled pork