Cu totii ati auzit pulled pork, dar nu multi dintre voi ati si mancat. Dar ce inseamna? Este de fapt o carne facuta lent, trasa in stil american. Adica un fel de carne fasii, o carne atat de frageda incat se desface doar cu ajutorul a doua furculite. Eu nu pot zice ca am pregatit-o in stil american pentru ca am renuntat la cantitatea mare de ketchup si de sos barbeque care de obicei se adauga in reteta.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Asadar, am avut o bucata de 2 kg de pulpa de porc, cumparata proaspata de la carmangeria din zona. Nu uitati ca trebuie sa marinati carnea, deci cumparati carnea cu cel putin o zi inainte de a va planifica pentru a face aceasta salata pentru ca 12 ore sta la marinat in frigider. Apoi, mai are de stat cateva ore bun la cuptor, la temperatura mica, pana are o crusta “serioasa” la exterior si este frageda si bina facuta la interior.
De ce avem nevoie, pe langa carne in sine? Condimente. Multe. Pentru ca vrem o carne foarte aromata. Eu am folosit cimbru, sare, piper, boia afumata, sumac si zatar. Pe langa aceste condimente am frecat bucata de carne cu mustar clasic.
Fiti generosi, condimentati carnea foarte bine si masati intreaga bucata de carne pana are un strat uniform de condimente si acestea intra si in cutele carnii. O lasam deoparte la macerat iar dupa 12 ore asezam carnea in tava si dam tava la cuptorul incins la 100°, asezand gratarul pe mijlocul cuptorului si, daca aveti cuptor electric, folosind functia de ventilatie.
Lasa carnea la cuptor 4-5 ore, nu exista un timp standard de coacere, acesta difera in functie de cuptor, de carne, de cat de mare este bucata de carne, de aceea e ideal sa monitorizati din cand in cand temperatura la interiorul carnii si aceasta sa ajunga la cel putin 80°-85°. Pe parcursul orelor, intoarcem carnea din cand in cand.
Cand carnea ajunge la temperatura potrivita (am tinut-o la cuptor 4.5 ore), stingem cuptorul, acoperim tava cu o folie de aluminiu, care va retine umezeala interna a carnii, in timp ce aceasta se raceste.
Lasam tava in cuptor cca o ora, apoi scoatem tava din cuptor, mutam carnea pe un platou si indepartam pe cate se poate crusta tare de la exterior, apoi folosim 2 furculite pentru a sfasia carnea. Daca aceasta e bine facuta, se va desface foarte usor. Inainte de a servi carnea in pulled pork, o putem amesteca cu verdeturi si putina miere.
Atat despre carne, acum trebuie sa ne gandim si la cateva legume potrivite intr-o salata de genul acesta. Primul impuls este sa pregatim o salata cu cartofi, insa de data aceasta am zis NU cartofilor. Am ales zuchini, ceapa verde, baby spanac si o nectarina. Combinatia este super delicioasa, asa ca daca vreti sa pregatiti ceva special in weekend, puteti sa incercati aceasta reteta.
Sper ca v-am trezit interesul cu reteta de azi si nu uitati ca in bucatarie trebuie sa avem imaginatie. Spor la gatit!
Ingrediente
Indicații
Asadar, am avut o bucata de 2 kg de pulpa de porc, cumparata proaspata de la carmangeria din zona. Nu uitati ca trebuie sa marinati carnea, deci cumparati carnea cu cel putin o zi inainte de a va planifica pentru a face aceasta salata pentru ca 12 ore sta la marinat in frigider. Apoi, mai are de stat cateva ore bun la cuptor, la temperatura mica, pana are o crusta “serioasa” la exterior si este frageda si bina facuta la interior.
De ce avem nevoie, pe langa carne in sine? Condimente. Multe. Pentru ca vrem o carne foarte aromata. Eu am folosit cimbru, sare, piper, boia afumata, sumac si zatar. Pe langa aceste condimente am frecat bucata de carne cu mustar clasic.
Fiti generosi, condimentati carnea foarte bine si masati intreaga bucata de carne pana are un strat uniform de condimente si acestea intra si in cutele carnii. O lasam deoparte la macerat iar dupa 12 ore asezam carnea in tava si dam tava la cuptorul incins la 100°, asezand gratarul pe mijlocul cuptorului si, daca aveti cuptor electric, folosind functia de ventilatie.
Lasa carnea la cuptor 4-5 ore, nu exista un timp standard de coacere, acesta difera in functie de cuptor, de carne, de cat de mare este bucata de carne, de aceea e ideal sa monitorizati din cand in cand temperatura la interiorul carnii si aceasta sa ajunga la cel putin 80°-85°. Pe parcursul orelor, intoarcem carnea din cand in cand.
Cand carnea ajunge la temperatura potrivita (am tinut-o la cuptor 4.5 ore), stingem cuptorul, acoperim tava cu o folie de aluminiu, care va retine umezeala interna a carnii, in timp ce aceasta se raceste.
Lasam tava in cuptor cca o ora, apoi scoatem tava din cuptor, mutam carnea pe un platou si indepartam pe cate se poate crusta tare de la exterior, apoi folosim 2 furculite pentru a sfasia carnea. Daca aceasta e bine facuta, se va desface foarte usor. Inainte de a servi carnea in pulled pork, o putem amesteca cu verdeturi si putina miere.
Atat despre carne, acum trebuie sa ne gandim si la cateva legume potrivite intr-o salata de genul acesta. Primul impuls este sa pregatim o salata cu cartofi, insa de data aceasta am zis NU cartofilor. Am ales zuchini, ceapa verde, baby spanac si o nectarina. Combinatia este super delicioasa, asa ca daca vreti sa pregatiti ceva special in weekend, puteti sa incercati aceasta reteta.
Sper ca v-am trezit interesul cu reteta de azi si nu uitati ca in bucatarie trebuie sa avem imaginatie. Spor la gatit!