Supa crema de conopida

AutorAna Ionita
DificultateÎncepător

Vă mărturisesc că ador aceasta supa-crema, catifelata și gustoasa.

Atat de gustoasa, dar atât de simpla încât am putea zice că se face, practic, singura.

Supa crema este unul din preparatele pe care aleg să le pregătesc atunci când la felul principal am ceva mai complicat, care-mi solicită atenția. Cu aceasta supa crema merg la sigur, este super gustoasa si nu-mi dă bătăi de cap!

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 1 conopida
 2 cartofi
 1 ceapa
 3 catei de usturoi
 25 gr unt
 1 tsp ulei de masline
 1 tsp sare
 2 gr piper alb

Mod de preparare:

1

Opțional, baza lichidă a supei cremă de conopidă poate fi o supă concentrată de pui sau de legume, în loc de cei 1,5 litri de apă folosiți în rețetă.

2

Incepem cu legumele: se curăță cartofii, se spală și se taie cuburi, ceapa se curăță și se taie peștișori iar usturoiul se toacă mărunt. Conopida se desface în buchețele și se spală bine.

3

Se încinge pe foc mediu o cratiță, se adaugă uleiul de măsline apoi se adaugă ceapa și usturoiul.

4

Se presară un praf de sare, se reduce focul la mic și se călește ceapa timp de 6-7 minute, amestecând constant, până se înmoaie bine.

5

După ce ceapa s-a înmuiat, se adaugă conopida și cartofii în oală. Se adaugă apă caldă (sau supă de pui sau de legume) atât cât să acopere legumele. Se acoperă cu capacul și se fierb legumele timp de 20-25 de minute, cât să se înmoaie bine.

6

Legumele se pun in blender cu untul si se mixeaza bine. Pentru o textura mai cremoasa poti sa adaugi smantana, eu insa o prefer fara.

7

Toppingul folosit de mine a fost de ciupercute sote insa poti sa adaugi ceapa verde, crutoane, bacon, naut copt.

Abia astept sa imi spui daca iti place aceasta supa!

Ingrediente

 1 conopida
 2 cartofi
 1 ceapa
 3 catei de usturoi
 25 gr unt
 1 tsp ulei de masline
 1 tsp sare
 2 gr piper alb

Indicații

1

Opțional, baza lichidă a supei cremă de conopidă poate fi o supă concentrată de pui sau de legume, în loc de cei 1,5 litri de apă folosiți în rețetă.

2

Incepem cu legumele: se curăță cartofii, se spală și se taie cuburi, ceapa se curăță și se taie peștișori iar usturoiul se toacă mărunt. Conopida se desface în buchețele și se spală bine.

3

Se încinge pe foc mediu o cratiță, se adaugă uleiul de măsline apoi se adaugă ceapa și usturoiul.

4

Se presară un praf de sare, se reduce focul la mic și se călește ceapa timp de 6-7 minute, amestecând constant, până se înmoaie bine.

5

După ce ceapa s-a înmuiat, se adaugă conopida și cartofii în oală. Se adaugă apă caldă (sau supă de pui sau de legume) atât cât să acopere legumele. Se acoperă cu capacul și se fierb legumele timp de 20-25 de minute, cât să se înmoaie bine.

6

Legumele se pun in blender cu untul si se mixeaza bine. Pentru o textura mai cremoasa poti sa adaugi smantana, eu insa o prefer fara.

7

Toppingul folosit de mine a fost de ciupercute sote insa poti sa adaugi ceapa verde, crutoane, bacon, naut copt.

Abia astept sa imi spui daca iti place aceasta supa!

Supa crema de conopida