fbpx

Foccacia cu rozmarin si rosii uscate

AutorAna Ionita
DificultateÎncepător

Prima reteta din aceasta noua serie este o focaccia cat se poate de decadenta - probabil reteta pe care mi-ati cerut-o de cele mai multe ori. Este cea mai delicioasa foccacia pe care am facut-o pana acum.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 oră 10 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră 50 mins

Ingrediente:

 500 g faina
 1 oz drojdie
 300 ml apa calda
 3 ulei de masline
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) rozmarin
 4 frunze busuioc
 100 g rosii uscate tocate
 25 g gris

Mod de preparare:

1

Faina, grisul, sarea si drojdia se amesteca intr-un bol. Se adauga apa si uleiul de masline si se amesteca pana se formeaza un aluat. Se adauga apoi condimentele si rosiile tocate marunt.Pe o suprafata curata, aluatul se framanta in jur de 6-7 minute, pana devine moale si suplu.

2

Se unge cu ulei un vas ceramic sau din sticla termorezistenta si se asaza cu grija aluatul. Se acopera cu o folie de plastic sau o carpa de bucatarie umezita si se lasa o ora la dospit intr-un loc caldut.

3

Cuptorul se preincalzeste la 180°C.

4

Cu degetele se formeaza in aluat gaurelele specifice acestei paini. Se presara putina sare si se lasa la copt timp de 40 de minute. Cand are o crusta aurie placuta, se scoate de la cuptor, se stropeste cu putin ulei de masline si e gata de servit.

Ingrediente

 500 g faina
 1 oz drojdie
 300 ml apa calda
 3 ulei de masline
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) rozmarin
 4 frunze busuioc
 100 g rosii uscate tocate
 25 g gris

Direcții

1

Faina, grisul, sarea si drojdia se amesteca intr-un bol. Se adauga apa si uleiul de masline si se amesteca pana se formeaza un aluat. Se adauga apoi condimentele si rosiile tocate marunt.Pe o suprafata curata, aluatul se framanta in jur de 6-7 minute, pana devine moale si suplu.

2

Se unge cu ulei un vas ceramic sau din sticla termorezistenta si se asaza cu grija aluatul. Se acopera cu o folie de plastic sau o carpa de bucatarie umezita si se lasa o ora la dospit intr-un loc caldut.

3

Cuptorul se preincalzeste la 180°C.

4

Cu degetele se formeaza in aluat gaurelele specifice acestei paini. Se presara putina sare si se lasa la copt timp de 40 de minute. Cand are o crusta aurie placuta, se scoate de la cuptor, se stropeste cu putin ulei de masline si e gata de servit.

Foccacia cu rozmarin si rosii uscate