Desi statul in casa pare plictisitor, exista multe modalitati prin care putem petrece timp de calitate, chiar si in propria locuinta, de exemplu putem sa invatam o reteta noua de prajitura. Aceasta prajitura poate sa inlocuiasca cu succes clasicul cozonac.
Nu pot sa va descriu mirosul raspandit de aceste rulori in bucataria mea, miroase fantastic a Craciun! Din cate am inteles exista mai multe variante a acestor rulouri, eu insa le-am preferat cu aroma de cafea. Nu ma asteptam ca aluatul sa iasa atat de pufos si fraged.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, se pune laptele cald impreuna cu 1 lingura de zahar si drojdie si amesteca pana se dizolva. Cerne 1 cana de faina peste amestecul de drojdie si amesteca usor pana se incorporeaza dupa care acopera cu un prosop si lasa sa stea aproximativ 40 de minute intr-un loc cald. Intre timp incinge cuptorul la 180˚C.
Dupa 40 de minute, aluatul ar trebui sa faca bule si sa se dubleze in dimensiune.
Intr-un bol mic combina untul topit cu restul de zahar si sare. Adauga-le peste aluat si amesteca usor cu restul de faina. Amesteca bine, acopera si lasa la dospit inca 40 de minute.
Cand aluatul isi dubleaza dimensiunea, transfera-l pe o suprafata de lucru presarata cu faina. Framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de suprafata. Intinde aluatul in forma unui dreptunghi mare.
Intr-un castron mic pregateste umplutura: combina toate ingredientele pentru umplutura apoi raspandeste uniform amestecul peste aluat. Ruleaza aluatul strans si lipeste marginea in lungime.
Taie ruloul in jumatate, apoi taie jumatatile in jumatati pana obtii rulouri mai mici. Aseaza rulourile in tava de copt, unsa in prealabil. Acopera cu folie de plastic si lasa-le intr-un loc cald la dospit inca 20 de minute. Scoate folia si pune-le la cuptor aproximativ 30 de minute pana ce devin aurii.
Intr-un bol mic amesteca zaharul pudra, laptele de migdale si vanilia, pana obtinem o compozitie omogena. Cand rulourile sunt inca calde, acopera-le cu glazura.
Rulourile au fost savurate dimineata la cafea, niciodata nu este prea multa cafea in familia Ionita!
Ingrediente
Indicații
Intr-un castron mare, se pune laptele cald impreuna cu 1 lingura de zahar si drojdie si amesteca pana se dizolva. Cerne 1 cana de faina peste amestecul de drojdie si amesteca usor pana se incorporeaza dupa care acopera cu un prosop si lasa sa stea aproximativ 40 de minute intr-un loc cald. Intre timp incinge cuptorul la 180˚C.
Dupa 40 de minute, aluatul ar trebui sa faca bule si sa se dubleze in dimensiune.
Intr-un bol mic combina untul topit cu restul de zahar si sare. Adauga-le peste aluat si amesteca usor cu restul de faina. Amesteca bine, acopera si lasa la dospit inca 40 de minute.
Cand aluatul isi dubleaza dimensiunea, transfera-l pe o suprafata de lucru presarata cu faina. Framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de suprafata. Intinde aluatul in forma unui dreptunghi mare.
Intr-un castron mic pregateste umplutura: combina toate ingredientele pentru umplutura apoi raspandeste uniform amestecul peste aluat. Ruleaza aluatul strans si lipeste marginea in lungime.
Taie ruloul in jumatate, apoi taie jumatatile in jumatati pana obtii rulouri mai mici. Aseaza rulourile in tava de copt, unsa in prealabil. Acopera cu folie de plastic si lasa-le intr-un loc cald la dospit inca 20 de minute. Scoate folia si pune-le la cuptor aproximativ 30 de minute pana ce devin aurii.
Intr-un bol mic amesteca zaharul pudra, laptele de migdale si vanilia, pana obtinem o compozitie omogena. Cand rulourile sunt inca calde, acopera-le cu glazura.
Rulourile au fost savurate dimineata la cafea, niciodata nu este prea multa cafea in familia Ionita!