Fursecuri pentru Mos Craciun

AutorAna Ionita
DificultateÎncepător

Sarbatorile de iarna au magia lor, chiar daca esti religios sau nu!

Sa stai la masa cu persoanele de care iti este drag, asta inseamna sarbatorile de iarna, bucurie, fericire si petrecerea timpului impreuna cu cei pe care ii iubesti si care te iubesc si ei la randul lor.

Viata m-a invatat ca momentele adevarate de fericire sunt rare si ca trebuie sa profitam de ele de fiecare data cand avem posibilitatea de a le intalni.

Imi place tare mult mirosul bradului, imi aduce bucurie in suflet si ma face sa ma gandesc la copilarie. Bradul este un element nelipsit din casa oricarui om care sarbatoreste Craciunul si Anul Nou. Acest aer pe care il imprastie prin toata casa, este egal cu fericirea, cu lucrurile frumoase. La fel si mirosul de fursecuri proaspat scoase din cuptor.

Reteta pentru aceste fursecuri fragede cu unt este una extrem de usoara si rapida si odata incercata o veti face foarte des.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 350 gr faina migdale
 200 gr unt
 80 gr zahar pudra
 2 galbenusuri
 1 tbsp extract de vanilie
 1 gr sare
 3 gr scortisoara

Mod de preparare:

1

Mixam untul cu zaharul pudra, untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Apoi se adauga cele doua galbenusuri, o lingurita de extract de vanilie si praful de sare.

Amestecam faina cu praful de copt si le adaugam in amestecul de unt si mixam in continuare aproximativ 2-3 minute dupa care aluatul pentru fursecurile fragede cu unt este gata. Il invelim in folie alimentara si il punem la frigider pentru 30 de minute.

Scoatem aluatul de la frigider, il intindem cu ajutorul unui sucitor si incepem sa decupam fursecurile in diverse forme, le asezam in tava pe hartie de copt, dupa care bagam tava in cuptorul preincins la 190 C pentru 8-10 minute.

La sfarsit putem sa decoram fursecurile cu ciocolata topita sau zahar pudra.

Pregateste fursecurile cu cei mici si creeaza amintiri frumoase!!

Ingrediente

 350 gr faina migdale
 200 gr unt
 80 gr zahar pudra
 2 galbenusuri
 1 tbsp extract de vanilie
 1 gr sare
 3 gr scortisoara

Indicații

1

Mixam untul cu zaharul pudra, untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Apoi se adauga cele doua galbenusuri, o lingurita de extract de vanilie si praful de sare.

Amestecam faina cu praful de copt si le adaugam in amestecul de unt si mixam in continuare aproximativ 2-3 minute dupa care aluatul pentru fursecurile fragede cu unt este gata. Il invelim in folie alimentara si il punem la frigider pentru 30 de minute.

Scoatem aluatul de la frigider, il intindem cu ajutorul unui sucitor si incepem sa decupam fursecurile in diverse forme, le asezam in tava pe hartie de copt, dupa care bagam tava in cuptorul preincins la 190 C pentru 8-10 minute.

La sfarsit putem sa decoram fursecurile cu ciocolata topita sau zahar pudra.

Pregateste fursecurile cu cei mici si creeaza amintiri frumoase!!

Fursecuri pentru Mos Craciun