fbpx

Strudel de mere si fructe de padure

AvatarAutorBianca Lupsa
DificultateÎncepător

Un desert perfect pentru sezonul rece

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire1 oră 15 minsTimp Total1 oră 30 mins

Ingrediente:

 6 mere
 1 aluat de foietaj din comert
 125 g fructe de padure proaspete sau congelate
 3 zahar brun
 coaja de lamaie
 scortisoara
 1 galbenus de ou
 pesmet
 pentru ornat: fistic, fulgi de migdale, zahar pudra

Mod de preparare:

1

Preincalziti cuptorul la 200°C. Intre timp, decojiti merele (in jur de 6 mere -1 kilogram) si taiati-le in cuburi inegale. Adaugati 3 linguri de zahar brun, coaja de lamaie rasa, fulgi de migdale, un varf de scortisoara si gatiti-le (preferabil intr-o tigaie de fonta) pana cand devin fragede. Cand sunt gata, adaugati 125 de grame de fructe de padure.

2

Intindeti aluatul peste o foaie de copt si puneti niste pesmet pe mijlocul foietajului de sus pana jos, lasand un spatiu mic fara pesmet la capete, apoi adaugati umplutura de mar deasupra pesmetului.

3

Taiati marginile foietajului în fasii si incepeti sa il impletiti.

4

Ungeti cu galbenus de ou, presarati niste zahar pudra, fulgi de migdale si fistic pe deasupra si coaceti 45 de minute sau pana devine un maro auriu.

Pofta buna!

Ingrediente

 6 mere
 1 aluat de foietaj din comert
 125 g fructe de padure proaspete sau congelate
 3 zahar brun
 coaja de lamaie
 scortisoara
 1 galbenus de ou
 pesmet
 pentru ornat: fistic, fulgi de migdale, zahar pudra

Direcții

1

Preincalziti cuptorul la 200°C. Intre timp, decojiti merele (in jur de 6 mere -1 kilogram) si taiati-le in cuburi inegale. Adaugati 3 linguri de zahar brun, coaja de lamaie rasa, fulgi de migdale, un varf de scortisoara si gatiti-le (preferabil intr-o tigaie de fonta) pana cand devin fragede. Cand sunt gata, adaugati 125 de grame de fructe de padure.

2

Intindeti aluatul peste o foaie de copt si puneti niste pesmet pe mijlocul foietajului de sus pana jos, lasand un spatiu mic fara pesmet la capete, apoi adaugati umplutura de mar deasupra pesmetului.

3

Taiati marginile foietajului în fasii si incepeti sa il impletiti.

4

Ungeti cu galbenus de ou, presarati niste zahar pudra, fulgi de migdale si fistic pe deasupra si coaceti 45 de minute sau pana devine un maro auriu.

Pofta buna!

Strudel de mere si fructe de padure