Albă ca zăpada, o prăjitură simplă, rapidă și super delicioasă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecăm ouăle cu zahărul, adăugăm apoi laptele, uleiul și amoniacul stins în puțin oțet.
Amestecăm totul, adăugăm un praf de sare și apoi făina și facem un aluat. Îl lăsăm la odihnit pentru aproximativ 30 de minute.
Împărțim aluatul în 5, întindem fiecare bucată și o punem pe fundul unei tăvi (25/35) tapetată cu hârtie de copt. După ce am întins aluatul pe tavă, îl înțepăm cu o furculiță, pentru a evita ca foaia să se umfle în cuptor. Fiecare foaie se dă la 150°C, în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15 minute fiecare (cât să prindă o culoare ușor maronie).
Punem budinca și zahărul într-o oală cu fund dublu și adăugăm puțin lapte. Amestecăm totul, apoi adăugăm în fir subțire și restul de lapte. Punem totul pe foc mediu și amestecăm până când rezultă o cremă groasă. Oprim focul și adăugăm untul și esența de vanilie. Le încorporăm și pe acestea.
Umplem foile cu această cremă și punem cremă inclusiv deasupra. Presarăm nucă de cocos și ciocolată deasupra, apoi o învelim cu folie de staniol și punem ceva greutate deasupra, cât să se preseze. Se lasă așa pentru cel puțin 3 ore.
Prajitura se poate servi și felia abia după ce s-a înmuiat.
Ingrediente
Indicații
Amestecăm ouăle cu zahărul, adăugăm apoi laptele, uleiul și amoniacul stins în puțin oțet.
Amestecăm totul, adăugăm un praf de sare și apoi făina și facem un aluat. Îl lăsăm la odihnit pentru aproximativ 30 de minute.
Împărțim aluatul în 5, întindem fiecare bucată și o punem pe fundul unei tăvi (25/35) tapetată cu hârtie de copt. După ce am întins aluatul pe tavă, îl înțepăm cu o furculiță, pentru a evita ca foaia să se umfle în cuptor. Fiecare foaie se dă la 150°C, în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15 minute fiecare (cât să prindă o culoare ușor maronie).
Punem budinca și zahărul într-o oală cu fund dublu și adăugăm puțin lapte. Amestecăm totul, apoi adăugăm în fir subțire și restul de lapte. Punem totul pe foc mediu și amestecăm până când rezultă o cremă groasă. Oprim focul și adăugăm untul și esența de vanilie. Le încorporăm și pe acestea.
Umplem foile cu această cremă și punem cremă inclusiv deasupra. Presarăm nucă de cocos și ciocolată deasupra, apoi o învelim cu folie de staniol și punem ceva greutate deasupra, cât să se preseze. Se lasă așa pentru cel puțin 3 ore.
Prajitura se poate servi și felia abia după ce s-a înmuiat.