fbpx

Albă ca zăpada

AutorAlisa97
DificultateÎncepător

Albă ca zăpada, o prăjitură simplă, rapidă și super delicioasă.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire1 oră 20 minsTimp Total1 oră 40 mins

Ingrediente:

 3 ouă
 200 g zahăr
 100 ml ulei
 15 lapte
 1 linguriță(e) rasă de amoniac/bicarbonat de sodiu
 1 praf de sare
 750 g făină
Pentru cremă :
 1.5 l lapte
 4 budinci de vanilie
 10 zahăr
 1 Esență de vanilie
 100 g unt
Pentru decor :
 1 cocos
 1 ciocolată albă răzuită

Mod de preparare:

Pregatirea foilor :
1

Amestecăm ouăle cu zahărul, adăugăm apoi laptele, uleiul și amoniacul stins în puțin oțet.

2

Amestecăm totul, adăugăm un praf de sare și apoi făina și facem un aluat. Îl lăsăm la odihnit pentru aproximativ 30 de minute.

3

Împărțim aluatul în 5, întindem fiecare bucată și o punem pe fundul unei tăvi (25/35) tapetată cu hârtie de copt. După ce am întins aluatul pe tavă, îl înțepăm cu o furculiță, pentru a evita ca foaia să se umfle în cuptor. Fiecare foaie se dă la 150°C, în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15 minute fiecare (cât să prindă o culoare ușor maronie).

Pregatirea cremei :
4

Punem budinca și zahărul într-o oală cu fund dublu și adăugăm puțin lapte. Amestecăm totul, apoi adăugăm în fir subțire și restul de lapte. Punem totul pe foc mediu și amestecăm până când rezultă o cremă groasă. Oprim focul și adăugăm untul și esența de vanilie. Le încorporăm și pe acestea.

5

Umplem foile cu această cremă și punem cremă inclusiv deasupra. Presarăm nucă de cocos și ciocolată deasupra, apoi o învelim cu folie de staniol și punem ceva greutate deasupra, cât să se preseze. Se lasă așa pentru cel puțin 3 ore.

6

Prajitura se poate servi și felia abia după ce s-a înmuiat.

Ingrediente

 3 ouă
 200 g zahăr
 100 ml ulei
 15 lapte
 1 linguriță(e) rasă de amoniac/bicarbonat de sodiu
 1 praf de sare
 750 g făină
Pentru cremă :
 1.5 l lapte
 4 budinci de vanilie
 10 zahăr
 1 Esență de vanilie
 100 g unt
Pentru decor :
 1 cocos
 1 ciocolată albă răzuită

Direcții

Pregatirea foilor :
1

Amestecăm ouăle cu zahărul, adăugăm apoi laptele, uleiul și amoniacul stins în puțin oțet.

2

Amestecăm totul, adăugăm un praf de sare și apoi făina și facem un aluat. Îl lăsăm la odihnit pentru aproximativ 30 de minute.

3

Împărțim aluatul în 5, întindem fiecare bucată și o punem pe fundul unei tăvi (25/35) tapetată cu hârtie de copt. După ce am întins aluatul pe tavă, îl înțepăm cu o furculiță, pentru a evita ca foaia să se umfle în cuptor. Fiecare foaie se dă la 150°C, în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15 minute fiecare (cât să prindă o culoare ușor maronie).

Pregatirea cremei :
4

Punem budinca și zahărul într-o oală cu fund dublu și adăugăm puțin lapte. Amestecăm totul, apoi adăugăm în fir subțire și restul de lapte. Punem totul pe foc mediu și amestecăm până când rezultă o cremă groasă. Oprim focul și adăugăm untul și esența de vanilie. Le încorporăm și pe acestea.

5

Umplem foile cu această cremă și punem cremă inclusiv deasupra. Presarăm nucă de cocos și ciocolată deasupra, apoi o învelim cu folie de staniol și punem ceva greutate deasupra, cât să se preseze. Se lasă așa pentru cel puțin 3 ore.

6

Prajitura se poate servi și felia abia după ce s-a înmuiat.

Albă ca zăpada