Aluat choux a la creme

AutorClara_Yu
DificultateIntermediar

Aluat choux a la creme. O reteta pe care o fac la toate sărbătorile mari. Eu am folosit o si pentru ecelere si profiterol . Din cantitatea de mai jos mi au ieșit 20 de choux a la creme. Le am copt pe rând in doua tavi deoarece in cuptor o sa se umfle. Este indicat sa aiba loc destul de mare intre ele deoarece daca se ating nu o sa se mai umfle

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 75 ml Lapte
 75 ml Apa
 60 gr Unt cu 80% grasime
 120 gr Faina
 34 Oua
 Un praf de sare

Mod de preparare:

1

Intr o cratiță am așezat laptele, apa, sarea si untul pentru a le fierbe. Cand ajung la punctul de fierbere, reducem flacăra si turnam făină in ploaie, amestecând continuu cu o lingura de lemn. La început se formeaza cocolase care dispar prin amestecată energică.

2

Gatim la foc mic aluatul, amestecând cu o spatula până ce pe fundul cratitei se formeaza o peliculă albicioasa m in acest timp se evaporă apa din aluat.

3

Oprim focul si lăsăm aluatul sa se răcească.

4

Amestecam cu un mixer aluatul răcit, după care adăugăm pe rând câte un ou in aluat. Adăugăm un ou, amestecam bine, il adăugăm pe al doilea, iar amestecam si tot asa.

5

Punem aluatul intr un coș cu dui stelat ca sa putem forma choux a la creme.

6

Tapetam tava cu o foaie de copt, după care o umplem cu choux a la creme, având grijă să lăsăm suficient spatiu intre ele.

7

Preincingem cuptorul la 250 de grade. Băgăm tava in cuptor pe randul din mijloc. Reducem temperatura la 230 de grade si le coacem 15 minute, fără ventilatie. Reducem temperatura la 170 de grade si le mai coacem 20 de minute. ESTE COMPET INTERZIS SA DESCHIDEM USA.

8

Scoatem choux a la creme din cuptor si le așezăm pe un grătar pentru a se ventila.
Umplutura este la alegerea fiecaruia

Ingrediente

 75 ml Lapte
 75 ml Apa
 60 gr Unt cu 80% grasime
 120 gr Faina
 34 Oua
 Un praf de sare

Indicații

1

Intr o cratiță am așezat laptele, apa, sarea si untul pentru a le fierbe. Cand ajung la punctul de fierbere, reducem flacăra si turnam făină in ploaie, amestecând continuu cu o lingura de lemn. La început se formeaza cocolase care dispar prin amestecată energică.

2

Gatim la foc mic aluatul, amestecând cu o spatula până ce pe fundul cratitei se formeaza o peliculă albicioasa m in acest timp se evaporă apa din aluat.

3

Oprim focul si lăsăm aluatul sa se răcească.

4

Amestecam cu un mixer aluatul răcit, după care adăugăm pe rând câte un ou in aluat. Adăugăm un ou, amestecam bine, il adăugăm pe al doilea, iar amestecam si tot asa.

5

Punem aluatul intr un coș cu dui stelat ca sa putem forma choux a la creme.

6

Tapetam tava cu o foaie de copt, după care o umplem cu choux a la creme, având grijă să lăsăm suficient spatiu intre ele.

7

Preincingem cuptorul la 250 de grade. Băgăm tava in cuptor pe randul din mijloc. Reducem temperatura la 230 de grade si le coacem 15 minute, fără ventilatie. Reducem temperatura la 170 de grade si le mai coacem 20 de minute. ESTE COMPET INTERZIS SA DESCHIDEM USA.

8

Scoatem choux a la creme din cuptor si le așezăm pe un grătar pentru a se ventila.
Umplutura este la alegerea fiecaruia

Note

Aluat choux a la creme