Aluat de paste

AutorTeoDora
DificultateÎncepător

Dor de Italia

ShareSave
Randamente1 porțieTimp total30 minute

Ingrediente:

 100 gr Faina
 1 Ou

Mod de preparare:

1

Puneți făina cernută pe un blat de lucru într-o grămăjoară în mijlocul căreia ați făcut o groapă. Bateți bine gălbusul, turnați lichidul în groapa din grămada de făină și începeți să amestecați dinspre centru spre margine cu o furculiță. În scurt timp puteți începe frământarea. Aluatul se formează repede, în 4-6 minute de frământare.

2

Când e fin și ușor elastic e momentul să-l rulați într-un baton, să-l înveliți în folie și să-l lăsați să se odihnească la rece o jumătate de ceas. Poate petrece la rece chiar 2-4 ore, dacă nu aveți nevoie de el imediat. E un aluat bogat, elastic, se întinde ușor și se rupe greu.

Putem prepara orice fel de paste.

Ingrediente

 100 gr Faina
 1 Ou

Indicații

1

Puneți făina cernută pe un blat de lucru într-o grămăjoară în mijlocul căreia ați făcut o groapă. Bateți bine gălbusul, turnați lichidul în groapa din grămada de făină și începeți să amestecați dinspre centru spre margine cu o furculiță. În scurt timp puteți începe frământarea. Aluatul se formează repede, în 4-6 minute de frământare.

2

Când e fin și ușor elastic e momentul să-l rulați într-un baton, să-l înveliți în folie și să-l lăsați să se odihnească la rece o jumătate de ceas. Poate petrece la rece chiar 2-4 ore, dacă nu aveți nevoie de el imediat. E un aluat bogat, elastic, se întinde ușor și se rupe greu.

Putem prepara orice fel de paste.

Note

Aluat de paste