Dor de Italia
Ingrediente:
Mod de preparare:
Puneți făina cernută pe un blat de lucru într-o grămăjoară în mijlocul căreia ați făcut o groapă. Bateți bine gălbusul, turnați lichidul în groapa din grămada de făină și începeți să amestecați dinspre centru spre margine cu o furculiță. În scurt timp puteți începe frământarea. Aluatul se formează repede, în 4-6 minute de frământare.
Când e fin și ușor elastic e momentul să-l rulați într-un baton, să-l înveliți în folie și să-l lăsați să se odihnească la rece o jumătate de ceas. Poate petrece la rece chiar 2-4 ore, dacă nu aveți nevoie de el imediat. E un aluat bogat, elastic, se întinde ușor și se rupe greu.
Putem prepara orice fel de paste.
Ingrediente
Indicații
Puneți făina cernută pe un blat de lucru într-o grămăjoară în mijlocul căreia ați făcut o groapă. Bateți bine gălbusul, turnați lichidul în groapa din grămada de făină și începeți să amestecați dinspre centru spre margine cu o furculiță. În scurt timp puteți începe frământarea. Aluatul se formează repede, în 4-6 minute de frământare.
Când e fin și ușor elastic e momentul să-l rulați într-un baton, să-l înveliți în folie și să-l lăsați să se odihnească la rece o jumătate de ceas. Poate petrece la rece chiar 2-4 ore, dacă nu aveți nevoie de el imediat. E un aluat bogat, elastic, se întinde ușor și se rupe greu.
Putem prepara orice fel de paste.