Aperitiv morcovi pascali

AutorAncutsa Cuisine
DificultateÎncepător

De Paşte, am pregătit pentru ai mei câţiva morcovi din aluat foietaj pe care i-am umplut cu cremă de brânză.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 200 gr aluat foietaj
 150 gr brânză rasă
 frunzele de la o legătură de ceapă verde
 50 gr unt
 1 tsp iaurt 10% grăsime sau smântână
 sare
 1 gălbenuș
 mărar

Mod de preparare:

1

Se lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie în fâşii subţiri, care se înfăşoară pe conuri din tablă unse cu grăsime.
Se obtin : 12 morcovi.

2

Se aşază într-o tavă cu foaie de copt, se ung cu gălbenuş şi se coc la foc mediu, aproximativ 10 minute sau până se rumenesc. Se lasă la răcit.

3

Pentru umplutură, se amestecă brânza rasă cu frunzele de ceapă verde tocate mărunt, se frământă un pic cu o furculiţă, se adaugă untul, iaurtul (sau smântâna) şi un praf de sare şi se amestecă.

4

Se umple morcovii cu crema de brânză, se înfing câteva frunzuliţe de mărar mai mare, care seamănă cu frunzele de morcovi.

5

Se aşază pe un platou, alături de alte aperitive, eu am folosit la decor şi câteva roşioare decupate şi ridichi.

Ingrediente

 200 gr aluat foietaj
 150 gr brânză rasă
 frunzele de la o legătură de ceapă verde
 50 gr unt
 1 tsp iaurt 10% grăsime sau smântână
 sare
 1 gălbenuș
 mărar

Indicații

1

Se lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie în fâşii subţiri, care se înfăşoară pe conuri din tablă unse cu grăsime.
Se obtin : 12 morcovi.

2

Se aşază într-o tavă cu foaie de copt, se ung cu gălbenuş şi se coc la foc mediu, aproximativ 10 minute sau până se rumenesc. Se lasă la răcit.

3

Pentru umplutură, se amestecă brânza rasă cu frunzele de ceapă verde tocate mărunt, se frământă un pic cu o furculiţă, se adaugă untul, iaurtul (sau smântâna) şi un praf de sare şi se amestecă.

4

Se umple morcovii cu crema de brânză, se înfing câteva frunzuliţe de mărar mai mare, care seamănă cu frunzele de morcovi.

5

Se aşază pe un platou, alături de alte aperitive, eu am folosit la decor şi câteva roşioare decupate şi ridichi.

Aperitiv morcovi pascali