O sa va placa la nebunie aceasta reteta. Eu in loc de zahar am pus miere.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecam intr-un bol faina cu praful de copt, scortisoara si sarea.
Untul se scoate la temperatura camerei cu cel putin 30-40 minute inainte pentru a deveni moale. Cu ajutorul unui mixer amestecam untul cu mierea si esenta de vanilie, cateva minute pana cand compozitia devine omogena si fina. Adaugam ouale pe rand, omogenizand bine inainte de adaugarea celuilalt.
Adaugam peste compozitia de oua si unt jumatate din mixul de faina si incorporam bine. Adaugam laptele batut si incorporam iar bine.
La final adaugam restul de faina si amestecam cat sa obtinem un aluat omogen si fin.
Pregatim o tava de briose cu hartie de copt speciala. Punem in fiecare forma aproximativ o lingura de aluat, avand grija astfel ca fiecare forma sa nu fie umpluta pana sus astfel incat briosa sa aiba loc sa creasca fara sa curga in afara formei.
Dam briosele la cuptor pentru 20-22 minute la 180°C sau pana cand devin aurii si trec testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-au copt, scoatem briosele pe un grilaj metalic si lasam sa se raceasca complet la temperatura camerei.
Merele se curata si se taie cubulete mici. Intr-un vas antiaderent punem merele, sucul de lamaie, 20 ml din cantitatea totala de apa si scortisoara. Gatim la foc mic spre mediu cateva minute pana cand merele incep sa se inmoaie.
Intr-un bol curat amestecam amidonul cu restul de 80 ml apa. Turnam aceast mix peste mere si mai gatim maxim 1 minut. Consistenta finala a merelor si a sosului ar trebui sa fie similara unei dulcete. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei. In momentul in care s-a racit umplutura adaugam mierea.
Pentru a pregati frostingul punem toate ingredientele intr-un bol pentru mixer. Atat crema de branza, cat si frisca trebuie sa fie reci de la frigider. Mixam compozitia la viteza mare pana cand crema se ingroasa si devine consistenta.
Incepem sa asamblam cupcake-urile. Facem un decupaj in centrul fiecarei briose, pentru umplutura de mere. Punem cate o lingurita de umplutura in centrul fiecarei briose. Punem frostingul cu ajutorul posului de jur imprejurlui umpluturii de mere.
Ingrediente
Indicații
Amestecam intr-un bol faina cu praful de copt, scortisoara si sarea.
Untul se scoate la temperatura camerei cu cel putin 30-40 minute inainte pentru a deveni moale. Cu ajutorul unui mixer amestecam untul cu mierea si esenta de vanilie, cateva minute pana cand compozitia devine omogena si fina. Adaugam ouale pe rand, omogenizand bine inainte de adaugarea celuilalt.
Adaugam peste compozitia de oua si unt jumatate din mixul de faina si incorporam bine. Adaugam laptele batut si incorporam iar bine.
La final adaugam restul de faina si amestecam cat sa obtinem un aluat omogen si fin.
Pregatim o tava de briose cu hartie de copt speciala. Punem in fiecare forma aproximativ o lingura de aluat, avand grija astfel ca fiecare forma sa nu fie umpluta pana sus astfel incat briosa sa aiba loc sa creasca fara sa curga in afara formei.
Dam briosele la cuptor pentru 20-22 minute la 180°C sau pana cand devin aurii si trec testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-au copt, scoatem briosele pe un grilaj metalic si lasam sa se raceasca complet la temperatura camerei.
Merele se curata si se taie cubulete mici. Intr-un vas antiaderent punem merele, sucul de lamaie, 20 ml din cantitatea totala de apa si scortisoara. Gatim la foc mic spre mediu cateva minute pana cand merele incep sa se inmoaie.
Intr-un bol curat amestecam amidonul cu restul de 80 ml apa. Turnam aceast mix peste mere si mai gatim maxim 1 minut. Consistenta finala a merelor si a sosului ar trebui sa fie similara unei dulcete. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei. In momentul in care s-a racit umplutura adaugam mierea.
Pentru a pregati frostingul punem toate ingredientele intr-un bol pentru mixer. Atat crema de branza, cat si frisca trebuie sa fie reci de la frigider. Mixam compozitia la viteza mare pana cand crema se ingroasa si devine consistenta.
Incepem sa asamblam cupcake-urile. Facem un decupaj in centrul fiecarei briose, pentru umplutura de mere. Punem cate o lingurita de umplutura in centrul fiecarei briose. Punem frostingul cu ajutorul posului de jur imprejurlui umpluturii de mere.