O reteta ce te va trimite cu gandul la copilarie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu sarea si cu zaharul dupa care se incorporeaza untul rece. Pana compozitia devine smarfitata, apoi se adauga apa rece.
Turnam aluatul pe masa de lucru dupa care urmeaza cu podul palmei sa incorporam untul perfect cu faina apoi formam 2 bile egale si le lasam la frigider pentru o ora.
Se taie merele cubulete si se amesteca cu scortisoara.
Intr o oala sau tigaie se topeste untul dupa care se incorporeaza amidonul apa si zaharul si se fierbe 3-4 minute amestecand continuu.
Se adauga sosul peste mere si se amesteca bine si se lasa la
racit 20-30 minute.
Se intainte aluatul si se pune in forma de tarta dupa care asaugam compozitia de mere urmand deasupra ei sa punem fasii de aluat.
Se da la cuptor pentru 20 minute la 220˚C si pentru 30 la 180˚C.
Se lasa la racit minim 40 minute.
Ingrediente
Indicații
Se amesteca faina cu sarea si cu zaharul dupa care se incorporeaza untul rece. Pana compozitia devine smarfitata, apoi se adauga apa rece.
Turnam aluatul pe masa de lucru dupa care urmeaza cu podul palmei sa incorporam untul perfect cu faina apoi formam 2 bile egale si le lasam la frigider pentru o ora.
Se taie merele cubulete si se amesteca cu scortisoara.
Intr o oala sau tigaie se topeste untul dupa care se incorporeaza amidonul apa si zaharul si se fierbe 3-4 minute amestecand continuu.
Se adauga sosul peste mere si se amesteca bine si se lasa la
racit 20-30 minute.
Se intainte aluatul si se pune in forma de tarta dupa care asaugam compozitia de mere urmand deasupra ei sa punem fasii de aluat.
Se da la cuptor pentru 20 minute la 220˚C si pentru 30 la 180˚C.
Se lasa la racit minim 40 minute.