Un aperitiv inedit pentru musafirii tai.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se spala midiile, se incalzeste uleiul intr-o cratita pana cand incepe sa fumege.
Se adauga midiile si se pune un capac pentru un minut.
Se adauga usturoiul si vinul alb si se lasa pentru inca un minut.
Se scurg midiile printr-o sita si se curata de cochilii iar carnea lor se taie in cubulete mici.
Se marunteste ceapa si se caleste in ulei pana devine translucida.
Se adauga orezul si se caleste impreuna cu ceapa.
Se adauga sare si stock (cumparat din comert sau obtinut din apa cu cuburi de legume) se acopera orezul si se lasa la fiert, cand este tot stock-ul evaporat si orezul fiert, se da la frigider.
Din midii si orez se formeaza 12 bile. Fiecare bila se da prin faina, ou batut si pesmet si se prajesc bilele in ulei incins.
Ingrediente
Indicații
Se spala midiile, se incalzeste uleiul intr-o cratita pana cand incepe sa fumege.
Se adauga midiile si se pune un capac pentru un minut.
Se adauga usturoiul si vinul alb si se lasa pentru inca un minut.
Se scurg midiile printr-o sita si se curata de cochilii iar carnea lor se taie in cubulete mici.
Se marunteste ceapa si se caleste in ulei pana devine translucida.
Se adauga orezul si se caleste impreuna cu ceapa.
Se adauga sare si stock (cumparat din comert sau obtinut din apa cu cuburi de legume) se acopera orezul si se lasa la fiert, cand este tot stock-ul evaporat si orezul fiert, se da la frigider.
Din midii si orez se formeaza 12 bile. Fiecare bila se da prin faina, ou batut si pesmet si se prajesc bilele in ulei incins.