Arancini cu midii

AutorMoodie Foodie
DificultateIntermediar

Un aperitiv inedit pentru musafirii tai.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp total1 oră

Ingrediente:

 1 kg Midii
 150 ml vin alb
 4 catei de usturoi
 100 gr orez risotto
 0,50 ceapa
 500 ml stock de legume
 3 oua
 pesmet
 faina
 ulei
 sare

Mod de preparare:

Pregatirea midiilor :
1

Se spala midiile, se incalzeste uleiul intr-o cratita pana cand incepe sa fumege.

2

Se adauga midiile si se pune un capac pentru un minut.

3

Se adauga usturoiul si vinul alb si se lasa pentru inca un minut.

4

Se scurg midiile printr-o sita si se curata de cochilii iar carnea lor se taie in cubulete mici.

Pregatirea orezului :
5

Se marunteste ceapa si se caleste in ulei pana devine translucida.

6

Se adauga orezul si se caleste impreuna cu ceapa.

7

Se adauga sare si stock (cumparat din comert sau obtinut din apa cu cuburi de legume) se acopera orezul si se lasa la fiert, cand este tot stock-ul evaporat si orezul fiert, se da la frigider.

Pregatire arancini :
8

Din midii si orez se formeaza 12 bile. Fiecare bila se da prin faina, ou batut si pesmet si se prajesc bilele in ulei incins.

Ingrediente

 1 kg Midii
 150 ml vin alb
 4 catei de usturoi
 100 gr orez risotto
 0,50 ceapa
 500 ml stock de legume
 3 oua
 pesmet
 faina
 ulei
 sare

Indicații

Pregatirea midiilor :
1

Se spala midiile, se incalzeste uleiul intr-o cratita pana cand incepe sa fumege.

2

Se adauga midiile si se pune un capac pentru un minut.

3

Se adauga usturoiul si vinul alb si se lasa pentru inca un minut.

4

Se scurg midiile printr-o sita si se curata de cochilii iar carnea lor se taie in cubulete mici.

Pregatirea orezului :
5

Se marunteste ceapa si se caleste in ulei pana devine translucida.

6

Se adauga orezul si se caleste impreuna cu ceapa.

7

Se adauga sare si stock (cumparat din comert sau obtinut din apa cu cuburi de legume) se acopera orezul si se lasa la fiert, cand este tot stock-ul evaporat si orezul fiert, se da la frigider.

Pregatire arancini :
8

Din midii si orez se formeaza 12 bile. Fiecare bila se da prin faina, ou batut si pesmet si se prajesc bilele in ulei incins.

Note

Arancini cu midii