Ardei copți la borcan in suc propriu pentru iarna este o conservare 100% naturala, si perfecta cand nu ai suficient spațiu in congelator.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am copt ardeii pe gratar. I-am pus apoi intr-un vas încăpător si am presat sare pe fiecare strat de ardei in parte. Am acoperit cu un capac si am lasat apr. 15min (se curata mult mai usor ardeii)
Am curatat ardeii de coaja, cotoare si seminte, încercând sa nu ii spal.
I-am pus intr-o strecurătoare si i-am lasat sa se scurga lichidul din acestia, care se pastreaza
Am asezat ardeii in borcane curate si sterilizate, apasandu-i cat mai tare cu mana sau cu o lingura.
Intre straturile de ardei am presarat foarte putina sare (cat am prins intre doua degete)
Am pus lichidul pastrat peste ardei, dar sa fie pana sub gatul borcanului.
Am sigilat borcanele cu capace ce s-au inchis foarte bine, apoi le-am sterilizat la bain-marie (dunsulit) 30min.
Ingrediente
Indicații
Am copt ardeii pe gratar. I-am pus apoi intr-un vas încăpător si am presat sare pe fiecare strat de ardei in parte. Am acoperit cu un capac si am lasat apr. 15min (se curata mult mai usor ardeii)
Am curatat ardeii de coaja, cotoare si seminte, încercând sa nu ii spal.
I-am pus intr-o strecurătoare si i-am lasat sa se scurga lichidul din acestia, care se pastreaza
Am asezat ardeii in borcane curate si sterilizate, apasandu-i cat mai tare cu mana sau cu o lingura.
Intre straturile de ardei am presarat foarte putina sare (cat am prins intre doua degete)
Am pus lichidul pastrat peste ardei, dar sa fie pana sub gatul borcanului.
Am sigilat borcanele cu capace ce s-au inchis foarte bine, apoi le-am sterilizat la bain-marie (dunsulit) 30min.