Ardei copți la borcan

AutorMihai
DificultateIntermediar

Ardei copți la borcan in suc propriu pentru iarna este o conservare 100% naturala, si perfecta cand nu ai suficient spațiu in congelator.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 oreTimp de preparare1 orăTimp total3 ore

Ingrediente:

 4 kg Ardei capia
 Sare

Mod de preparare:

1

Am copt ardeii pe gratar. I-am pus apoi intr-un vas încăpător si am presat sare pe fiecare strat de ardei in parte. Am acoperit cu un capac si am lasat apr. 15min (se curata mult mai usor ardeii)

2

Am curatat ardeii de coaja, cotoare si seminte, încercând sa nu ii spal.

3

I-am pus intr-o strecurătoare si i-am lasat sa se scurga lichidul din acestia, care se pastreaza

4

Am asezat ardeii in borcane curate si sterilizate, apasandu-i cat mai tare cu mana sau cu o lingura.

5

Intre straturile de ardei am presarat foarte putina sare (cat am prins intre doua degete)

6

Am pus lichidul pastrat peste ardei, dar sa fie pana sub gatul borcanului.

7

Am sigilat borcanele cu capace ce s-au inchis foarte bine, apoi le-am sterilizat la bain-marie (dunsulit) 30min.

Ingrediente

 4 kg Ardei capia
 Sare

Indicații

1

Am copt ardeii pe gratar. I-am pus apoi intr-un vas încăpător si am presat sare pe fiecare strat de ardei in parte. Am acoperit cu un capac si am lasat apr. 15min (se curata mult mai usor ardeii)

2

Am curatat ardeii de coaja, cotoare si seminte, încercând sa nu ii spal.

3

I-am pus intr-o strecurătoare si i-am lasat sa se scurga lichidul din acestia, care se pastreaza

4

Am asezat ardeii in borcane curate si sterilizate, apasandu-i cat mai tare cu mana sau cu o lingura.

5

Intre straturile de ardei am presarat foarte putina sare (cat am prins intre doua degete)

6

Am pus lichidul pastrat peste ardei, dar sa fie pana sub gatul borcanului.

7

Am sigilat borcanele cu capace ce s-au inchis foarte bine, apoi le-am sterilizat la bain-marie (dunsulit) 30min.

Note

Ardei copți la borcan