Ardei umpluti cu carne de porc

AutorGabriela.ble.food
DificultateIntermediar

Cand mi se face dor de casa gatesc ardei umpluti. Am cele mai multe amintiri legate de acest preparat.

ShareSave
O reteta pe care o facea bunica cand eram mici.
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 200 gr Carne tocata porc
 8 Ardei potriviti
 1 Morcov razuit
 1 Ceapa tocata marunt
 1 Ou
 4 tbsp Orez
 3 tbsp Marar tocat
 3 tbsp Patrunjel tocat
 Sare/piper/boia ardei dupa gust
 3 Foi de dafin
 1 tsp Bulion
 200 ml Suc de rosii
 1 Rosie pentru format capace
 Apa cat sa acopere ardeii

Mod de preparare:

1

Se spala ardeii si se taie capetele cu un cutit. Se scot semintele si se spala si in interior apoi se scurg bine de apa.

2

Intr-un bol se amesteca carnea tocata, ceapa tocata, morcovul ras la razatoare, oul, orezul, mararul, patrunjelul, sare, piper, boia si bulionul se se amesteca bine.

3

Cu ajutorul unei lingurite cu coada lunga se pune compozitia in ardei, lasand putin spatiu pentru a avea loc orezul sa se umfle.

4

Se taie capace de rosie si se pun peste umplutura.

5

Se pun ardeii intr-o oala potrivita (~20 cm) si se adauga sosul de rosii, frunzele de dafin, sare, piper si se completeaza cu apa pana aproape sa acopere ardeii. Daca este nevoie, puteti pune o farfurie deasupra pentru a tine ardeii la un loc.

6

Se fierb pe foc mic 30-40 minute sau pana cand carnea este gatita.

7

Se servesc cu smantana si marar tocat.

Ingrediente

 200 gr Carne tocata porc
 8 Ardei potriviti
 1 Morcov razuit
 1 Ceapa tocata marunt
 1 Ou
 4 tbsp Orez
 3 tbsp Marar tocat
 3 tbsp Patrunjel tocat
 Sare/piper/boia ardei dupa gust
 3 Foi de dafin
 1 tsp Bulion
 200 ml Suc de rosii
 1 Rosie pentru format capace
 Apa cat sa acopere ardeii

Indicații

1

Se spala ardeii si se taie capetele cu un cutit. Se scot semintele si se spala si in interior apoi se scurg bine de apa.

2

Intr-un bol se amesteca carnea tocata, ceapa tocata, morcovul ras la razatoare, oul, orezul, mararul, patrunjelul, sare, piper, boia si bulionul se se amesteca bine.

3

Cu ajutorul unei lingurite cu coada lunga se pune compozitia in ardei, lasand putin spatiu pentru a avea loc orezul sa se umfle.

4

Se taie capace de rosie si se pun peste umplutura.

5

Se pun ardeii intr-o oala potrivita (~20 cm) si se adauga sosul de rosii, frunzele de dafin, sare, piper si se completeaza cu apa pana aproape sa acopere ardeii. Daca este nevoie, puteti pune o farfurie deasupra pentru a tine ardeii la un loc.

6

Se fierb pe foc mic 30-40 minute sau pana cand carnea este gatita.

7

Se servesc cu smantana si marar tocat.

Ardei umpluti cu carne de porc