Aripioare lipicioase cu sos dulce-picant

AutorClaudia Covei
DificultateIntermediar

Un preparat delicios si rapid de preparat.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 800 gr aripioare de pui
 200 ml bere blonda
 150 ml suc de portocale(cam de la 2 portocale)
 3 miere
 2 ghimbir ras
 2 usturoi pisat
 1 tbsp condimente
 1 tsp sare

Mod de preparare:

1

Se spala aripiarele si se asezoneaza cu sare si cu condimentele preferate si se pun la cuptor pe gratar. Se gatesc pe functia de grill, treapta 3 in partea de sus a cuptorului pentru aproximativ 20-25 minute pana cand sunt aproape gatite. La jumatate timpului se intorc pe partea cealalta pentru a se praji uniform. Recomand introducerea unei tavi sub acestea pentru scurgerea lichidului.

2

Cand aripioarele sunt aproape gata se pun intr-o tigaie adanca impreuna cu celelalte ingrediente pe care le-am amestecat in prealalbil si le pun pe aragaz la foc mic pentru aproximativ 15 minute pana cand lichidul are o culoare aurie si o textura de caramel. Atentie sa nu se arda, indicat este sa verificati constant in ultimele minute.

3

Eu am le-am servit alaturi de orez basmati simplu si am decorat cu putina ceapa verde.
Se mananca cu mana, sunt bune de te lingi pe degete la propriu.

Ingrediente

 800 gr aripioare de pui
 200 ml bere blonda
 150 ml suc de portocale(cam de la 2 portocale)
 3 miere
 2 ghimbir ras
 2 usturoi pisat
 1 tbsp condimente
 1 tsp sare

Indicații

1

Se spala aripiarele si se asezoneaza cu sare si cu condimentele preferate si se pun la cuptor pe gratar. Se gatesc pe functia de grill, treapta 3 in partea de sus a cuptorului pentru aproximativ 20-25 minute pana cand sunt aproape gatite. La jumatate timpului se intorc pe partea cealalta pentru a se praji uniform. Recomand introducerea unei tavi sub acestea pentru scurgerea lichidului.

2

Cand aripioarele sunt aproape gata se pun intr-o tigaie adanca impreuna cu celelalte ingrediente pe care le-am amestecat in prealalbil si le pun pe aragaz la foc mic pentru aproximativ 15 minute pana cand lichidul are o culoare aurie si o textura de caramel. Atentie sa nu se arda, indicat este sa verificati constant in ultimele minute.

3

Eu am le-am servit alaturi de orez basmati simplu si am decorat cu putina ceapa verde.
Se mananca cu mana, sunt bune de te lingi pe degete la propriu.

Note

Aripioare lipicioase cu sos dulce-picant