fbpx

Avocado Toast with a twist

AutorGrigorescu Catalina Maria
DificultateÎncepător

Pot spune ca micul dejun e masa mea preferata si, chiar daca uneori sunt pe fuga, am invatat ca e important sa nu il evit pentru ca el ne umple de energie in prima parte a zilei 🙂 recunosc, sunt dimineti in care poate reusesc sa mananc doar un iaurt cu seminte si fructe ...dar sunt si dimineti in care am timp sa ma rasfat si sa prepar ceva delicios cum ar fi un toast cu avocado si ceva in plus. 🙂

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 ½ avocado
 1 rucola (sau orice alta salata, dupa preferinte)
 3 rosii uscate
 2 felii de branza cheddar ( sau orice alt tip de banza/ cascaval preferati)
 3 bucati de bacon
 1 ou
 1 o chifla cu seminte
 4 sos dulce acrisor

Mod de preparare:

1

Se taie chifla pe jumatate si se unge cu doua linguri de sos dulce acrisor, pe ambele jumatati.

2

Bacon-ul se baga in cuptorul incalzit la 180˚C pentru 3-4 minute ( sau pana se rumeneste, in cazul in care doriti sa fie crocant).

3

In tigaia incinsa lasam sa se topeasca un cub de unt (sau clasicul ulei). Spargem oul in mijlocul untului topit si il lasam 40 - 50 de secunde pana cand albusul devine din transparent, alb. Adaugam o lingura de apa in tigaie, dupa care punem capacul pentru inca 1 - 2 minute, pana cand se evapora toata apa.

4

Pe prima jumatate a chiflei asezam o felie de branza Cheddar. Taiem in felii subtiri jumatatea de avocado si le asezam peste branza cheddar, impreuna cu rosiile uscate. Adaugam feliile de bacon, peste care punem oul ochi. Peste ou adaugam si a doua felie de branza Cheddar si inchidem cu cealalta jumatate de chifla. Rezultatul obtinut il bagam in cuptorul preincalzit la 180˚C pentru inca 2 minute, pana cand se topeste branza.
Il servim impreuna cu salata de rucola, asezonata cu 2 linguri de sos dulce acrisor.

Enjoy! 🙂

Ingrediente

 ½ avocado
 1 rucola (sau orice alta salata, dupa preferinte)
 3 rosii uscate
 2 felii de branza cheddar ( sau orice alt tip de banza/ cascaval preferati)
 3 bucati de bacon
 1 ou
 1 o chifla cu seminte
 4 sos dulce acrisor

Direcții

1

Se taie chifla pe jumatate si se unge cu doua linguri de sos dulce acrisor, pe ambele jumatati.

2

Bacon-ul se baga in cuptorul incalzit la 180˚C pentru 3-4 minute ( sau pana se rumeneste, in cazul in care doriti sa fie crocant).

3

In tigaia incinsa lasam sa se topeasca un cub de unt (sau clasicul ulei). Spargem oul in mijlocul untului topit si il lasam 40 - 50 de secunde pana cand albusul devine din transparent, alb. Adaugam o lingura de apa in tigaie, dupa care punem capacul pentru inca 1 - 2 minute, pana cand se evapora toata apa.

4

Pe prima jumatate a chiflei asezam o felie de branza Cheddar. Taiem in felii subtiri jumatatea de avocado si le asezam peste branza cheddar, impreuna cu rosiile uscate. Adaugam feliile de bacon, peste care punem oul ochi. Peste ou adaugam si a doua felie de branza Cheddar si inchidem cu cealalta jumatate de chifla. Rezultatul obtinut il bagam in cuptorul preincalzit la 180˚C pentru inca 2 minute, pana cand se topeste branza.
Il servim impreuna cu salata de rucola, asezonata cu 2 linguri de sos dulce acrisor.

Enjoy! 🙂

Avocado Toast with a twist