Baba ghanoush

Autorwhatsoanacooking
DificultateÎncepător

O altfel de salata de vinete 😍

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 oră 10 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total1 oră 20 minute

Ingrediente:

 2 Vinete
 40 ml Ulei masline
 45 gr Tahini (pasta susan)
 2 Catei de usturoi
 Sucul de la 1/2 lamaie

Mod de preparare:

1

Coacem vinetele la 200 grade pt aproximativ o ora (eu le-am taiat pe jumatate si le-am impuns din loc in loc si le ungem cu jumatate din uleiul de masline. Le-am pus la copt cu fata in jos, pe hartie de copt). 

2

Scoatem din cuptor si lasam 10 min sa se raceasca. Scoatem apoi miezul cu o lingura si il zdrobim cu o furculita. 

3

Adaugam usturoiul, restul de ulei de masline, pasta de susan, sucul de lamaie, sarea si piperul si amestecam. Servim cu paine naan sau wasa.

Ingrediente

 2 Vinete
 40 ml Ulei masline
 45 gr Tahini (pasta susan)
 2 Catei de usturoi
 Sucul de la 1/2 lamaie

Indicații

1

Coacem vinetele la 200 grade pt aproximativ o ora (eu le-am taiat pe jumatate si le-am impuns din loc in loc si le ungem cu jumatate din uleiul de masline. Le-am pus la copt cu fata in jos, pe hartie de copt). 

2

Scoatem din cuptor si lasam 10 min sa se raceasca. Scoatem apoi miezul cu o lingura si il zdrobim cu o furculita. 

3

Adaugam usturoiul, restul de ulei de masline, pasta de susan, sucul de lamaie, sarea si piperul si amestecam. Servim cu paine naan sau wasa.

Baba ghanoush