Babka cu ciocolata

AutorLaura Simona
DificultateIntermediar

Cel mai gustos cozonac cu ciocolată.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire45 minuteTimp de preparare4 oreTimp total4 ore 45 minute

Ingrediente:

 500 gr Faina
 200 ml Lapte
 150 gr Zahar
 100 gr Unt
 20 gr Drojdie proaspata
 2 Oua
 1 tsp Esenta de vanilie
 Coaja de la o portocala
 Coaja de la o lamaie
 Putina sare
 4 linguri Nutella
 1 Ciocolata Milka cu alune intregi
 30 gr Unt

Mod de preparare:

1

Drojdia se dizolvă în 100 ml lapte. Peste făînă se pun ouăle, zahărul, esența, coaja de portocală, coaja de lămâie și sarea, toate acestea se amestecă. În compoziția obținută se pune restul de lapte călduț și se frământă adăugând 100g de unt (puțin câte puțin).

2

Frământăm până când aluatul devine moale și nelipicios. Punem aluatul obținut într-un bol și îl ținem la frigider 4 ore.

3

Pentru cremă punem într-o cratiță pe bain marie ciocolata Milka împreună cu untul. După ce acestea s-au topit luăm vasul de pe foc și încorporam Nutella.

4

Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem, peste el punem crema de ciocolată și-l rulăm. Cu un cuțit tăiem pe lung aluatul umplut cu ciocolată, iar cele două părți obținute le împletim.

5

Punem cozonacul în tava tapetată cu puțină făină și-l lasăm la temperatura camerei până când începe să crească, după ce acesta a stat la temperarura camerei și a început să crească îl băgăm la cuptor pentru 40-45 de min la 160° grade.

6

După ce scoatem cozonacul din cuptor îl ungem cu puțină miere.

Ingrediente

 500 gr Faina
 200 ml Lapte
 150 gr Zahar
 100 gr Unt
 20 gr Drojdie proaspata
 2 Oua
 1 tsp Esenta de vanilie
 Coaja de la o portocala
 Coaja de la o lamaie
 Putina sare
 4 linguri Nutella
 1 Ciocolata Milka cu alune intregi
 30 gr Unt

Indicații

1

Drojdia se dizolvă în 100 ml lapte. Peste făînă se pun ouăle, zahărul, esența, coaja de portocală, coaja de lămâie și sarea, toate acestea se amestecă. În compoziția obținută se pune restul de lapte călduț și se frământă adăugând 100g de unt (puțin câte puțin).

2

Frământăm până când aluatul devine moale și nelipicios. Punem aluatul obținut într-un bol și îl ținem la frigider 4 ore.

3

Pentru cremă punem într-o cratiță pe bain marie ciocolata Milka împreună cu untul. După ce acestea s-au topit luăm vasul de pe foc și încorporam Nutella.

4

Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem, peste el punem crema de ciocolată și-l rulăm. Cu un cuțit tăiem pe lung aluatul umplut cu ciocolată, iar cele două părți obținute le împletim.

5

Punem cozonacul în tava tapetată cu puțină făină și-l lasăm la temperatura camerei până când începe să crească, după ce acesta a stat la temperarura camerei și a început să crească îl băgăm la cuptor pentru 40-45 de min la 160° grade.

6

După ce scoatem cozonacul din cuptor îl ungem cu puțină miere.

Note

Babka cu ciocolata