fbpx

Babka

AutorIoanaRaluca
DificultateIntermediar

Babka cu ciocolata.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp Total1 oră 20 mins

Ingrediente:

 500 g faina
 200 ml lapte
 100 g zahat
 100 g unt gras
 20 g drojdie proaspata
 1 linguriță(e) esenta vanilie
 2 oua
 1 ml esenta citrice
Pentru crema :
 100 g ciocolata
 30 g cacao
 50 g zahar pudra
 50 g unt moale
 100 g nuca
Topping :
 100 g miere
 100 ml apa

Mod de preparare:

1

Puneti laptele in bol, adaugati drojdia, amestecati si lasati 5 minute sa se activeze.

2

Adaugati faina, sarea, zaharul, esentele, ouale si framantati totul.

3

Incorpotati untul si continuati sa framantati pana veti obtine un aluat elastic.

4

Puneti intr-un vas acoperit cu folie alimentara si lasati la dospit la frigider intre 4 si 24 de ore.

Pentru crema :
5

Topiti ciocolata. Amestecati untul, cacaua, zaharul pudra. Incorporati ciocolata topita si nucile tocate.

Modelare :
6

Se scoate aluatul de la frigider, se pudreaza suprafata de lucru cu faina si se intinde o foaie dreptunghiulara de 5-6 mm grosime.

7

Peste aluat se intinde crema de ciocolata se ruleaza si se sigileaza bine capatul.

8

Cu un cutit bine ascutit se taie in jumatatate pe lung. Se impletesc cele doua jumatati astfel incat partea cu crema sa ramana la suprafata

9

Lasati sa dospeasca pentru o ora sau pana cand cozonacul va ajunge la temperature camerei si va creste putin. Preincalziti cuptorul la 170-180˚C si puneti la cuptor pentru 40-45 de minute.

10

Intre timp amestecati mierea cu apa, iar cu acest sirop, insiropati cozonacii imediat ce ii scoateti din cuptor.

11

Dupa insiropare lasati cozonacii in tava pentu 30 minute pentu a se insiropa bine, dupa care ii puteti scoate si se pun pe un grilaj pana la racirea completa.

Ingrediente

 500 g faina
 200 ml lapte
 100 g zahat
 100 g unt gras
 20 g drojdie proaspata
 1 linguriță(e) esenta vanilie
 2 oua
 1 ml esenta citrice
Pentru crema :
 100 g ciocolata
 30 g cacao
 50 g zahar pudra
 50 g unt moale
 100 g nuca
Topping :
 100 g miere
 100 ml apa

Direcții

1

Puneti laptele in bol, adaugati drojdia, amestecati si lasati 5 minute sa se activeze.

2

Adaugati faina, sarea, zaharul, esentele, ouale si framantati totul.

3

Incorpotati untul si continuati sa framantati pana veti obtine un aluat elastic.

4

Puneti intr-un vas acoperit cu folie alimentara si lasati la dospit la frigider intre 4 si 24 de ore.

Pentru crema :
5

Topiti ciocolata. Amestecati untul, cacaua, zaharul pudra. Incorporati ciocolata topita si nucile tocate.

Modelare :
6

Se scoate aluatul de la frigider, se pudreaza suprafata de lucru cu faina si se intinde o foaie dreptunghiulara de 5-6 mm grosime.

7

Peste aluat se intinde crema de ciocolata se ruleaza si se sigileaza bine capatul.

8

Cu un cutit bine ascutit se taie in jumatatate pe lung. Se impletesc cele doua jumatati astfel incat partea cu crema sa ramana la suprafata

9

Lasati sa dospeasca pentru o ora sau pana cand cozonacul va ajunge la temperature camerei si va creste putin. Preincalziti cuptorul la 170-180˚C si puneti la cuptor pentru 40-45 de minute.

10

Intre timp amestecati mierea cu apa, iar cu acest sirop, insiropati cozonacii imediat ce ii scoateti din cuptor.

11

Dupa insiropare lasati cozonacii in tava pentu 30 minute pentu a se insiropa bine, dupa care ii puteti scoate si se pun pe un grilaj pana la racirea completa.

Babka