Babka

AutorIoanaRaluca
DificultateIntermediar

Babka cu ciocolata.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp total1 oră 20 minute

Ingrediente:

 500 gr faina
 200 ml lapte
 100 gr zahat
 100 gr unt gras
 20 gr drojdie proaspata
 1 tsp esenta vanilie
 2 oua
 1 ml esenta citrice
Pentru crema :
 100 gr ciocolata
 30 gr cacao
 50 gr zahar pudra
 50 gr unt moale
 100 gr nuca
Topping :
 100 gr miere
 100 ml apa

Mod de preparare:

1

Puneti laptele in bol, adaugati drojdia, amestecati si lasati 5 minute sa se activeze.

2

Adaugati faina, sarea, zaharul, esentele, ouale si framantati totul.

3

Incorpotati untul si continuati sa framantati pana veti obtine un aluat elastic.

4

Puneti intr-un vas acoperit cu folie alimentara si lasati la dospit la frigider intre 4 si 24 de ore.

Pentru crema :
5

Topiti ciocolata. Amestecati untul, cacaua, zaharul pudra. Incorporati ciocolata topita si nucile tocate.

Modelare :
6

Se scoate aluatul de la frigider, se pudreaza suprafata de lucru cu faina si se intinde o foaie dreptunghiulara de 5-6 mm grosime.

7

Peste aluat se intinde crema de ciocolata se ruleaza si se sigileaza bine capatul.

8

Cu un cutit bine ascutit se taie in jumatatate pe lung. Se impletesc cele doua jumatati astfel incat partea cu crema sa ramana la suprafata

9

Lasati sa dospeasca pentru o ora sau pana cand cozonacul va ajunge la temperature camerei si va creste putin. Preincalziti cuptorul la 170-180˚C si puneti la cuptor pentru 40-45 de minute.

10

Intre timp amestecati mierea cu apa, iar cu acest sirop, insiropati cozonacii imediat ce ii scoateti din cuptor.

11

Dupa insiropare lasati cozonacii in tava pentu 30 minute pentu a se insiropa bine, dupa care ii puteti scoate si se pun pe un grilaj pana la racirea completa.

Ingrediente

 500 gr faina
 200 ml lapte
 100 gr zahat
 100 gr unt gras
 20 gr drojdie proaspata
 1 tsp esenta vanilie
 2 oua
 1 ml esenta citrice
Pentru crema :
 100 gr ciocolata
 30 gr cacao
 50 gr zahar pudra
 50 gr unt moale
 100 gr nuca
Topping :
 100 gr miere
 100 ml apa

Indicații

1

Puneti laptele in bol, adaugati drojdia, amestecati si lasati 5 minute sa se activeze.

2

Adaugati faina, sarea, zaharul, esentele, ouale si framantati totul.

3

Incorpotati untul si continuati sa framantati pana veti obtine un aluat elastic.

4

Puneti intr-un vas acoperit cu folie alimentara si lasati la dospit la frigider intre 4 si 24 de ore.

Pentru crema :
5

Topiti ciocolata. Amestecati untul, cacaua, zaharul pudra. Incorporati ciocolata topita si nucile tocate.

Modelare :
6

Se scoate aluatul de la frigider, se pudreaza suprafata de lucru cu faina si se intinde o foaie dreptunghiulara de 5-6 mm grosime.

7

Peste aluat se intinde crema de ciocolata se ruleaza si se sigileaza bine capatul.

8

Cu un cutit bine ascutit se taie in jumatatate pe lung. Se impletesc cele doua jumatati astfel incat partea cu crema sa ramana la suprafata

9

Lasati sa dospeasca pentru o ora sau pana cand cozonacul va ajunge la temperature camerei si va creste putin. Preincalziti cuptorul la 170-180˚C si puneti la cuptor pentru 40-45 de minute.

10

Intre timp amestecati mierea cu apa, iar cu acest sirop, insiropati cozonacii imediat ce ii scoateti din cuptor.

11

Dupa insiropare lasati cozonacii in tava pentu 30 minute pentu a se insiropa bine, dupa care ii puteti scoate si se pun pe un grilaj pana la racirea completa.

Babka