Baclavale cu nuca

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

O reteta delicioasa!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 150 gr unt
 400 gr foi de placinta
 250 gr nuci
 150 gr zahar
 200 ml apa
 50 gr miere
 zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

1

Am pus intr-o craticioara untul la topit.

2

Impartim foia de placinta in trei parti.

3

Prima parte se ia foaie cu foaie si se unge cu unt (nu din belsug).

4

Maruntim nucile la blender si le impartim in doua.

5

Cand am terminat de uns prima parte, presaram nucile macinate.

6

Punem deasupra a doua parte de foi de placinta, cu care am procedat exact la fel: le ungem si apoi presaram nuca.

7

Ungem si a treia parte de foi de placinta pana la epuizarea foilor si le asezam peste celelalte.

8

La finalizarea procedurii de uns, bagam tava in frigider pentru 10 minute, astfel incat sa se intareasca untul si sa reusim sa taiem baclavaua.

9

Jumatate din tava am taiat-o in patratele, iar cealalta jumatate in triunghiuri (le puteti taia cum doriti dumneavoastra.).

10

Se da la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute (pana cand se rumenesc) la 180°C.

11

Cat sta tava cu baclavale in cuptor, punem pe foc intr-o craticioara zaharul, apa, mierea si sucul de la o lamaie si fierbem pentru 5 minute siropul.

12

Cand scoatem tava cu baclavale de la cuptor, adaugam peste ea imediat siropul si lasam sa se raceasca.

Ingrediente

 150 gr unt
 400 gr foi de placinta
 250 gr nuci
 150 gr zahar
 200 ml apa
 50 gr miere
 zeama de la o lamaie

Indicații

1

Am pus intr-o craticioara untul la topit.

2

Impartim foia de placinta in trei parti.

3

Prima parte se ia foaie cu foaie si se unge cu unt (nu din belsug).

4

Maruntim nucile la blender si le impartim in doua.

5

Cand am terminat de uns prima parte, presaram nucile macinate.

6

Punem deasupra a doua parte de foi de placinta, cu care am procedat exact la fel: le ungem si apoi presaram nuca.

7

Ungem si a treia parte de foi de placinta pana la epuizarea foilor si le asezam peste celelalte.

8

La finalizarea procedurii de uns, bagam tava in frigider pentru 10 minute, astfel incat sa se intareasca untul si sa reusim sa taiem baclavaua.

9

Jumatate din tava am taiat-o in patratele, iar cealalta jumatate in triunghiuri (le puteti taia cum doriti dumneavoastra.).

10

Se da la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute (pana cand se rumenesc) la 180°C.

11

Cat sta tava cu baclavale in cuptor, punem pe foc intr-o craticioara zaharul, apa, mierea si sucul de la o lamaie si fierbem pentru 5 minute siropul.

12

Cand scoatem tava cu baclavale de la cuptor, adaugam peste ea imediat siropul si lasam sa se raceasca.

Baclavale cu nuca