Acești covrigi din aluat dospit, fierți în apă, iar apoi copți, sunt delicioși dacă se servesc proaspeți, umpluți cu cremă de brânză și somon afumat.
În New York sunt deosebit de apreciați.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pune făina într-un castron. Se adaugă sarea și drojdia, apoi se face adâncitură la mijloc. Într-un castron se amestecă 2 ouă cu uleiul și mierea și se toarnă amestecul în adâncitura din făină.
Se adaugă aproximativ 200 ml apă călduță la făină. Se amestecă totul cu spirala pentru aluat a mixerului, obținând un aluat lipicios.
Se presară făină pe suprafața de lucru, se frământă aluatul energic și se bate aproximativ 10 minute, până devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Se pune aluatul într-un castron, se acoperă și se ține la cald 40 de minute, să crească până își dublează volumul.
Se frământă apoi aluatul pe suprafața de lucru, se face un sul și se taie în 12 bucăți egale. Din fiecare bucată se formează un sul lung de 20 cm, din care se formează un covrig. Capetele se umezesc cu puțină apă și se lipesc strângându-le cu degetele.
Se încinge cuptorul la 200˚C, se tapetează tava cu hârtie pentru copt. Se pun covrigii necopți în tavă și se lasă 20 de minute, acoperiți, la dospit.
Se pune la fiert apă cu sare într-o oală mare. Covrigii se scufundă pe rând cu spumiera în apa clocotită și se țin 20 de secunde. Se scot din apă și se pun înapoi în tavă.
Se bate al treilea ou. Se ung cu el covrigii prefierți. Apoi se coc în cuptorul încins 14-15 minute, până se rumenesc. Se scot din cuptor, se pun pe un grătar de bucătărie și se lasă la răcit.
Covrigii rămân proaspeți până la 3 zile dacă sunt păstrați într-o cutie închisă.
Ingrediente
Indicații
Se pune făina într-un castron. Se adaugă sarea și drojdia, apoi se face adâncitură la mijloc. Într-un castron se amestecă 2 ouă cu uleiul și mierea și se toarnă amestecul în adâncitura din făină.
Se adaugă aproximativ 200 ml apă călduță la făină. Se amestecă totul cu spirala pentru aluat a mixerului, obținând un aluat lipicios.
Se presară făină pe suprafața de lucru, se frământă aluatul energic și se bate aproximativ 10 minute, până devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Se pune aluatul într-un castron, se acoperă și se ține la cald 40 de minute, să crească până își dublează volumul.
Se frământă apoi aluatul pe suprafața de lucru, se face un sul și se taie în 12 bucăți egale. Din fiecare bucată se formează un sul lung de 20 cm, din care se formează un covrig. Capetele se umezesc cu puțină apă și se lipesc strângându-le cu degetele.
Se încinge cuptorul la 200˚C, se tapetează tava cu hârtie pentru copt. Se pun covrigii necopți în tavă și se lasă 20 de minute, acoperiți, la dospit.
Se pune la fiert apă cu sare într-o oală mare. Covrigii se scufundă pe rând cu spumiera în apa clocotită și se țin 20 de secunde. Se scot din apă și se pun înapoi în tavă.
Se bate al treilea ou. Se ung cu el covrigii prefierți. Apoi se coc în cuptorul încins 14-15 minute, până se rumenesc. Se scot din cuptor, se pun pe un grătar de bucătărie și se lasă la răcit.
Covrigii rămân proaspeți până la 3 zile dacă sunt păstrați într-o cutie închisă.