Bagels

AutorDaniel Breda
DificultateIntermediar

Propun aceasta reteta de bagels intr-o zi de weekend pentru a putea sa servesti brunch-ul perfect. Ingredientele sunt pentru 4 bucati, asa ca daca doresti sa faci mai multe dubleaza sau tripleaza cantitatea,

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 oră 20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total1 oră 40 minute

Ingrediente:

 250 gr faina 00 (daca nu orice tip de faina alba functioneaza)
 150 ml apa calduta
 10 gr zahar
 5 gr drojdie uscata
 ½ tsp sare
 2 tsp amestec de seminte de susan alb si negru
 1 ou

Mod de preparare:

1

Int-un bol amestecam apa cu drojdia, zaharul si lasam 10 minute sa se activeze drojdia.

2

Intr-un bol mai mare amestecam faina cu sarea si turnam peste drojdia, dupa care amestecam cu mana si framantam aluatul pentru 10 minte pana devine elastic si fin. Formam aluatul intr-o bila si il lasam la dospit pentru 1 ora.

3

Dupa dospire aluatul se imparte in 4 si se formeaza 4 bile si le lasam 10 minute la odihnit. Dupa cele 10 minute, se face o gaura in mijlocul lor de 2 cm diametru si punem bagels-urile la fiert in apa, cate 1 minut pe fiecare parte.

4

Dupa ce se scot din apa se pun pe tava, se ung cu ou si se presara seminte de susan. Se dau la cuptor la 220 grade C pentru 15-20 minute sau pana devin aurii.

Ingrediente

 250 gr faina 00 (daca nu orice tip de faina alba functioneaza)
 150 ml apa calduta
 10 gr zahar
 5 gr drojdie uscata
 ½ tsp sare
 2 tsp amestec de seminte de susan alb si negru
 1 ou

Indicații

1

Int-un bol amestecam apa cu drojdia, zaharul si lasam 10 minute sa se activeze drojdia.

2

Intr-un bol mai mare amestecam faina cu sarea si turnam peste drojdia, dupa care amestecam cu mana si framantam aluatul pentru 10 minte pana devine elastic si fin. Formam aluatul intr-o bila si il lasam la dospit pentru 1 ora.

3

Dupa dospire aluatul se imparte in 4 si se formeaza 4 bile si le lasam 10 minute la odihnit. Dupa cele 10 minute, se face o gaura in mijlocul lor de 2 cm diametru si punem bagels-urile la fiert in apa, cate 1 minut pe fiecare parte.

4

Dupa ce se scot din apa se pun pe tava, se ung cu ou si se presara seminte de susan. Se dau la cuptor la 220 grade C pentru 15-20 minute sau pana devin aurii.

Bagels