Baghete cu parmezan, mozzarella si usturoi

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Exista paine de usturoi obisnuita si apoi este aceasta paine cu usturoi si branza! Moale la interior, crocanta pe margini, raportul perfect branza/unt/usturoi.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 300 gr baghete
 50 gr unt
 6 catei de usturoi
 5 frunze patrunjel proaspat
 sare si piper dupa gust
 125 gr branza mozzarella
 50 gr parmezan
 1 tsp patrunjel uscat
 1 tbsp ulei de masline

Mod de preparare:

1

Preincalzim cuptorul la 200°C.

2

Tapetam foaia de copt cu putin ulei de masline si apoi aranjam painea taiata (crestata) in partea sus.

3

Intr-un castron de dimensiuni mici combinam untul, usturoiul tocat marunt, patrunjelul proaspat tocat si sarea. Se amesteca ingredientele pana se omogenizeaza bine.

4

Se amesteca uniform amestecul de unt de usturoi in mod egal peste ambele jumatati de paine pana la margini. Se acopera cu branzeturile razalite si se presara patrunjel uscat.

5

Coacem neacoperit, timp de 20 de minute, pana cand branza este topita si cu bule, aurie.

6

Le servim calde.

Ingrediente

 300 gr baghete
 50 gr unt
 6 catei de usturoi
 5 frunze patrunjel proaspat
 sare si piper dupa gust
 125 gr branza mozzarella
 50 gr parmezan
 1 tsp patrunjel uscat
 1 tbsp ulei de masline

Indicații

1

Preincalzim cuptorul la 200°C.

2

Tapetam foaia de copt cu putin ulei de masline si apoi aranjam painea taiata (crestata) in partea sus.

3

Intr-un castron de dimensiuni mici combinam untul, usturoiul tocat marunt, patrunjelul proaspat tocat si sarea. Se amesteca ingredientele pana se omogenizeaza bine.

4

Se amesteca uniform amestecul de unt de usturoi in mod egal peste ambele jumatati de paine pana la margini. Se acopera cu branzeturile razalite si se presara patrunjel uscat.

5

Coacem neacoperit, timp de 20 de minute, pana cand branza este topita si cu bule, aurie.

6

Le servim calde.

Baghete cu parmezan, mozzarella si usturoi