Banana Bread by Florina

Autorpetitecuisine
DificultateÎncepător

Daca aveti banane prea coapte si nu vreti sa le consumati le puteti transforma intr-un desert gustos si usor de facut.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 2 banane mari coapte
 2 oua
 1 iaurt
 100 gr zahar
 80 gr unt
 300 gr faina
 5 gr praf de copt
 fulgi de ciocolata
 esenta de vanilie
 mix pentru glazura de la Dr. Oetker

Mod de preparare:

1

Cu ajutorul unei furculite pasam bananele pana obtinem un piure de banane.

2

Mixam untul, care este la temperatura camerei, impreuna cu zaharul pana se topeste zaharul.

3

Adaugam ouale pe rand si mixam in continuare.

4

Adaugam iaurtul si bananele si omogenizam compozitia.

5

Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu ajutorul unei spatule.

6

Adaugam esenta de vanilie si fulgii de ciocolata si amestecam cu o spatula pana avem o compozitie omogena.

7

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt transferam compozitia. Eu am folosit o tava in forma de stea, dar este buna si o tava de chec.

8

Lasam la cuptor la 200˚C pentru 35-40 de minute pana cand prajitura este coapta. Puteti face testul cu scobitoarea.

9

Facem o glazuta cu mixul urmand pasii de pe plic si dupa ce s-a racit putin banana bread-ul punem si glazura.

10

Prajitura este gata si o puteti servi. Spor la gatit!

Ingrediente

 2 banane mari coapte
 2 oua
 1 iaurt
 100 gr zahar
 80 gr unt
 300 gr faina
 5 gr praf de copt
 fulgi de ciocolata
 esenta de vanilie
 mix pentru glazura de la Dr. Oetker

Indicații

1

Cu ajutorul unei furculite pasam bananele pana obtinem un piure de banane.

2

Mixam untul, care este la temperatura camerei, impreuna cu zaharul pana se topeste zaharul.

3

Adaugam ouale pe rand si mixam in continuare.

4

Adaugam iaurtul si bananele si omogenizam compozitia.

5

Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu ajutorul unei spatule.

6

Adaugam esenta de vanilie si fulgii de ciocolata si amestecam cu o spatula pana avem o compozitie omogena.

7

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt transferam compozitia. Eu am folosit o tava in forma de stea, dar este buna si o tava de chec.

8

Lasam la cuptor la 200˚C pentru 35-40 de minute pana cand prajitura este coapta. Puteti face testul cu scobitoarea.

9

Facem o glazuta cu mixul urmand pasii de pe plic si dupa ce s-a racit putin banana bread-ul punem si glazura.

10

Prajitura este gata si o puteti servi. Spor la gatit!

Note

Banana Bread by Florina