fbpx

Banana bread cu ciocolată

AutorAndra
DificultateÎncepător

Cui nu ii place o banana bread bună, mai ales când are ciocolată și alune?Daca aveți câteva banane mai lipsite de viață, le puteți salva pregătind și voi acest desert delicios.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire45 minsTimp Total55 mins

Ingrediente:

 4 banane bine coapte
 100 g unt topit
 240 g făină
 2 ouă
 1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 200 g ciocolată
 40 g alune
 fulgi de migdale

Mod de preparare:

1

Se pasează bananele cu ajutorul unui mixer vertical până când acestea devin piure. Într-un bol separat se amestecă untul la temperatura camerei cu ouăle până când compoziția devine omogenă, se adăugă bananele și se amestecă. La urmă se adăugă făina, bicarbonatul, 100 ciocolata tăiată mărunt și alunele.

2

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se toarnă compoziția in tavă. Se lasă totul la cuptor 45 de minute la 170°C.

3

Pentru glazura se topesc 100 g de ciocolată la bain-marie si de toarnă peste banana bread. Deasupra se presară câțiva fulgi de migdale și se pun cafea feliuțe de banană opțional.

Ingrediente

 4 banane bine coapte
 100 g unt topit
 240 g făină
 2 ouă
 1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 200 g ciocolată
 40 g alune
 fulgi de migdale

Direcții

1

Se pasează bananele cu ajutorul unui mixer vertical până când acestea devin piure. Într-un bol separat se amestecă untul la temperatura camerei cu ouăle până când compoziția devine omogenă, se adăugă bananele și se amestecă. La urmă se adăugă făina, bicarbonatul, 100 ciocolata tăiată mărunt și alunele.

2

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se toarnă compoziția in tavă. Se lasă totul la cuptor 45 de minute la 170°C.

3

Pentru glazura se topesc 100 g de ciocolată la bain-marie si de toarnă peste banana bread. Deasupra se presară câțiva fulgi de migdale și se pun cafea feliuțe de banană opțional.

Banana bread cu ciocolată