Cu un gust intens de ciocolata, la care se adauga aroma speciala a bananelor, acest desert poate acompania perfect o cana de lapte cald sau o ceasca de cafea in orice moment al zilei.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un bol cu dimensiune medie se amesteca faina, cacaoa, sarea si praful de copt.
Cu ajutorul unei furculite, se paseaza bananele intr-un alt bol pana se obtine un piure.
Intr-un bol mare se pune untul taiat cuburi (care a stat in prealabil la temperatura camerei) si se mixeaza impreuna cu zaharul pana cand capata o consistenta cremoasa.
Apoi se adauga ouale, iar dupa ce acestea sunt incorporate in amestec, se adauga vanilia si piureul de banane.
Avand mixerul la viteza mica, se incorporeaza amestecul din faina, cacao, sare si praf de copt. In final se adauga ciocolata maruntita.
Intregul amestec se toarna intr-o tava de pandispan (23 x 13 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 50 de minute, la 180 C. Dupa ce trec cele 50 de minute, scoateti tava din cuptor si introduceti o scobitoare in mijlocul compozitiei. Daca aceasta iese curata, inseamna ca desertul este copt.
Dupa ce desertul este scos din cuptor, se lasa la racit aproximativ 10 minute, iar apoi poate fi taiat si servit.
Ingrediente
Indicații
Intr-un bol cu dimensiune medie se amesteca faina, cacaoa, sarea si praful de copt.
Cu ajutorul unei furculite, se paseaza bananele intr-un alt bol pana se obtine un piure.
Intr-un bol mare se pune untul taiat cuburi (care a stat in prealabil la temperatura camerei) si se mixeaza impreuna cu zaharul pana cand capata o consistenta cremoasa.
Apoi se adauga ouale, iar dupa ce acestea sunt incorporate in amestec, se adauga vanilia si piureul de banane.
Avand mixerul la viteza mica, se incorporeaza amestecul din faina, cacao, sare si praf de copt. In final se adauga ciocolata maruntita.
Intregul amestec se toarna intr-o tava de pandispan (23 x 13 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 50 de minute, la 180 C. Dupa ce trec cele 50 de minute, scoateti tava din cuptor si introduceti o scobitoare in mijlocul compozitiei. Daca aceasta iese curata, inseamna ca desertul este copt.
Dupa ce desertul este scos din cuptor, se lasa la racit aproximativ 10 minute, iar apoi poate fi taiat si servit.