Banana Bread cu nuci și portocale

AutorDia și Bucătăria🍴
DificultateIntermediar

Un amalgam de arome...banana și nuci în umplutură, porfocală fresh, mentă verde. O nebunie.

ShareSave
Randamente6 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 3 banane mari
 250 gr făină
 2 ouă
 1 tsp esență vanilie
 50 gr zahăr
 100 gr unt

Mod de preparare:

1

Zdrobim cele 3-4 banane foarte coapte până obținem un piure.

2

Intr-un bol mai maricel, amestecăm untul la temperatura camerei cu zahărul.

3

Dupa ce am omogenizat amestecul, adăugăm ouăle pe rând, făina, esența de vanilie, piureul de banane și nucile.

4

Transferăm amestecul într-o formă de copt tapetată cu hârtie pergament.

5

Băgăm în cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute la foc mediu la 180˚C.

6

Pentru decor am folosit felii de portocale, frunze de mentă și glazură albă de zahăr.

Ingrediente

 3 banane mari
 250 gr făină
 2 ouă
 1 tsp esență vanilie
 50 gr zahăr
 100 gr unt

Indicații

1

Zdrobim cele 3-4 banane foarte coapte până obținem un piure.

2

Intr-un bol mai maricel, amestecăm untul la temperatura camerei cu zahărul.

3

Dupa ce am omogenizat amestecul, adăugăm ouăle pe rând, făina, esența de vanilie, piureul de banane și nucile.

4

Transferăm amestecul într-o formă de copt tapetată cu hârtie pergament.

5

Băgăm în cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute la foc mediu la 180˚C.

6

Pentru decor am folosit felii de portocale, frunze de mentă și glazură albă de zahăr.

Note

Banana Bread cu nuci și portocale