Banana bread cu nuci si scortisoar usor de facut.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un bol faina, zaharul, sarea, nucile, bicarbonat de sodiu, praf de copt si scortisoara. Se omogenizeaza bine aceste ingrediente.
Intr-un alt castron se piseaza doua banane cu furculita. Peste ele se adauga ouale, laptele, untul topit si se amesteca.
Acum putem turna lichidele peste ingredientele solide. Le amestecam cu o spatula, cel mult un tel dar in niciun caz cu mixerul. Compozitia trebuie uniform amesecata insa nu trebuie sa fie prea amestecata.
Intre timp tapetam o tava cu foaie de copt sau cu unt, mai bine ar fi cu unt.
Punem compozitia in tava si acum este timpul pentru cea de-a 3-a banana. Se taie in doua pe lung, sau rondele si se pune deasupra. Compozitia o dam la cuptorul preincalzit la 165˚C timp de 60 de minute. Se poate pudra cu zahar pudra sau se poate lasa asa.
Optional se pot adauga in compozitie alaturi de nuci si fulgi de ciocolata, insa daca bananele sunt foarte coapte va iesi dulce dulce.
Ingrediente
Indicații
Se amesteca intr-un bol faina, zaharul, sarea, nucile, bicarbonat de sodiu, praf de copt si scortisoara. Se omogenizeaza bine aceste ingrediente.
Intr-un alt castron se piseaza doua banane cu furculita. Peste ele se adauga ouale, laptele, untul topit si se amesteca.
Acum putem turna lichidele peste ingredientele solide. Le amestecam cu o spatula, cel mult un tel dar in niciun caz cu mixerul. Compozitia trebuie uniform amesecata insa nu trebuie sa fie prea amestecata.
Intre timp tapetam o tava cu foaie de copt sau cu unt, mai bine ar fi cu unt.
Punem compozitia in tava si acum este timpul pentru cea de-a 3-a banana. Se taie in doua pe lung, sau rondele si se pune deasupra. Compozitia o dam la cuptorul preincalzit la 165˚C timp de 60 de minute. Se poate pudra cu zahar pudra sau se poate lasa asa.
Optional se pot adauga in compozitie alaturi de nuci si fulgi de ciocolata, insa daca bananele sunt foarte coapte va iesi dulce dulce.