fbpx

Banana breada cu nuci

AvatarAutorCristina Balan
DificultateIntermediar

Banana bread cu nuci si scortisoar usor de facut.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 10 mins

Ingrediente:

 3 banane coapt
 2 oua
 2 lapte
 100 g unt topit
 150 g zahar
 150 g faina
 sare dupa gust
 5 linguriță(e) scortisoara macinata
 1 linguriță(e) praf de copt
 1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 nuci dupa gust

Mod de preparare:

1

Se amesteca intr-un bol faina, zaharul, sarea, nucile, bicarbonat de sodiu, praf de copt si scortisoara. Se omogenizeaza bine aceste ingrediente.

2

Intr-un alt castron se piseaza doua banane cu furculita. Peste ele se adauga ouale, laptele, untul topit si se amesteca.

3

Acum putem turna lichidele peste ingredientele solide. Le amestecam cu o spatula, cel mult un tel dar in niciun caz cu mixerul. Compozitia trebuie uniform amesecata insa nu trebuie sa fie prea amestecata.

4

Intre timp tapetam o tava cu foaie de copt sau cu unt, mai bine ar fi cu unt.

5

Punem compozitia in tava si acum este timpul pentru cea de-a 3-a banana. Se taie in doua pe lung, sau rondele si se pune deasupra. Compozitia o dam la cuptorul preincalzit la 165˚C timp de 60 de minute. Se poate pudra cu zahar pudra sau se poate lasa asa.

6

Optional se pot adauga in compozitie alaturi de nuci si fulgi de ciocolata, insa daca bananele sunt foarte coapte va iesi dulce dulce.

Ingrediente

 3 banane coapt
 2 oua
 2 lapte
 100 g unt topit
 150 g zahar
 150 g faina
 sare dupa gust
 5 linguriță(e) scortisoara macinata
 1 linguriță(e) praf de copt
 1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 nuci dupa gust

Direcții

1

Se amesteca intr-un bol faina, zaharul, sarea, nucile, bicarbonat de sodiu, praf de copt si scortisoara. Se omogenizeaza bine aceste ingrediente.

2

Intr-un alt castron se piseaza doua banane cu furculita. Peste ele se adauga ouale, laptele, untul topit si se amesteca.

3

Acum putem turna lichidele peste ingredientele solide. Le amestecam cu o spatula, cel mult un tel dar in niciun caz cu mixerul. Compozitia trebuie uniform amesecata insa nu trebuie sa fie prea amestecata.

4

Intre timp tapetam o tava cu foaie de copt sau cu unt, mai bine ar fi cu unt.

5

Punem compozitia in tava si acum este timpul pentru cea de-a 3-a banana. Se taie in doua pe lung, sau rondele si se pune deasupra. Compozitia o dam la cuptorul preincalzit la 165˚C timp de 60 de minute. Se poate pudra cu zahar pudra sau se poate lasa asa.

6

Optional se pot adauga in compozitie alaturi de nuci si fulgi de ciocolata, insa daca bananele sunt foarte coapte va iesi dulce dulce.

Banana breada cu nuci