Ce poate fi mai bun decat ceva dulce facut in casa? Fie ca doresti sa-i savurezi la micul dejun alaturi de cafea sau ca o gustare intre mese sau...de ce nu?! chiar la miezul noptii, biscuitii cu banane si fulgi de ovaz sunt o alegere sanatoasa de dulce. Inspirata de clasica reteta de banana bread, mi-a venit ideea sa fac cookies cu 3 arome accesibile oricui, insa super gustoase!

Ingrediente:
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul cat timp preparam compozitia.
Separam galbenusurile de albusuri.
Pisam bananele cu furculita (sau cu instrumentul pt piure) peste care adaugam cele 2 galbenusuri, mierea de albine si praful de copt.
Fulgii de ovaz ii maruntim la blender pana cand devin ca o faina si adaugam treptat in compozitie pana devine omogena.
Intr-un bol batem spuma albusurile cu un praf de sare si apoi le incorporam in compozitie cu miscari usoare de jos in sus.
Punem in tava mare de la cuptor hartie de copt.
Impartim compozitia in 3 :
1. In prima se adauga praful de ciocolata calda dizolvat in putina apa (pt a se incorpora mai usor), se aseaza in tava cu o lingura sau cu un polonic si se decoreaza cu migdale zdrobite (se pun migdalele intr-un prosop de bucatarie si se zdrobesc cu ciocanul de snitele).
2. In a doua nu se adauga nimic, o asezam direct in tava si presaram caju zdrobite.
3. In a treia compozitie se adauga scortisoara pudra aproximativ 2lingurite (dupa gust), se amesteca bine, dar cu blandete, pt a nu se lasa albusul si se adauga in tava.
Se baga la cuptor si se lasa la copt aproximativ 30-40min, pentru siguranta se va face testul cu scobitoarea.
Ingrediente
Indicații
Se preincalzeste cuptorul cat timp preparam compozitia.
Separam galbenusurile de albusuri.
Pisam bananele cu furculita (sau cu instrumentul pt piure) peste care adaugam cele 2 galbenusuri, mierea de albine si praful de copt.
Fulgii de ovaz ii maruntim la blender pana cand devin ca o faina si adaugam treptat in compozitie pana devine omogena.
Intr-un bol batem spuma albusurile cu un praf de sare si apoi le incorporam in compozitie cu miscari usoare de jos in sus.
Punem in tava mare de la cuptor hartie de copt.
Impartim compozitia in 3 :
1. In prima se adauga praful de ciocolata calda dizolvat in putina apa (pt a se incorpora mai usor), se aseaza in tava cu o lingura sau cu un polonic si se decoreaza cu migdale zdrobite (se pun migdalele intr-un prosop de bucatarie si se zdrobesc cu ciocanul de snitele).
2. In a doua nu se adauga nimic, o asezam direct in tava si presaram caju zdrobite.
3. In a treia compozitie se adauga scortisoara pudra aproximativ 2lingurite (dupa gust), se amesteca bine, dar cu blandete, pt a nu se lasa albusul si se adauga in tava.
Se baga la cuptor si se lasa la copt aproximativ 30-40min, pentru siguranta se va face testul cu scobitoarea.