fbpx

Banana cookies cu 3 arome (fara faina)

AutorMara
DificultateÎncepător

Ce poate fi mai bun decat ceva dulce facut in casa? Fie ca doresti sa-i savurezi la micul dejun alaturi de cafea sau ca o gustare intre mese sau...de ce nu?! chiar la miezul noptii, biscuitii cu banane si fulgi de ovaz sunt o alegere sanatoasa de dulce. Inspirata de clasica reteta de banana bread, mi-a venit ideea sa fac cookies cu 3 arome accesibile oricui, insa super gustoase!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 8 baby banane
 200 g fulgi de ovaz
 2 oua
 2 miere de albine
 1 linguriță(e) praf de copt
 2 scortisoara
 1 oz Ciocolata calda
 10 migdale crude
 10 caju crude

Mod de preparare:

1

Se preincalzeste cuptorul cat timp preparam compozitia.

2

Separam galbenusurile de albusuri.

3

Pisam bananele cu furculita (sau cu instrumentul pt piure) peste care adaugam cele 2 galbenusuri, mierea de albine si praful de copt.

4

Fulgii de ovaz ii maruntim la blender pana cand devin ca o faina si adaugam treptat in compozitie pana devine omogena.

5

Intr-un bol batem spuma albusurile cu un praf de sare si apoi le incorporam in compozitie cu miscari usoare de jos in sus.

6

Punem in tava mare de la cuptor hartie de copt.

7

Impartim compozitia in 3 :

8

1. In prima se adauga praful de ciocolata calda dizolvat in putina apa (pt a se incorpora mai usor), se aseaza in tava cu o lingura sau cu un polonic si se decoreaza cu migdale zdrobite (se pun migdalele intr-un prosop de bucatarie si se zdrobesc cu ciocanul de snitele).

9

2. In a doua nu se adauga nimic, o asezam direct in tava si presaram caju zdrobite.

10

3. In a treia compozitie se adauga scortisoara pudra aproximativ 2lingurite (dupa gust), se amesteca bine, dar cu blandete, pt a nu se lasa albusul si se adauga in tava.

11

Se baga la cuptor si se lasa la copt aproximativ 30-40min, pentru siguranta se va face testul cu scobitoarea.

Ingrediente

 8 baby banane
 200 g fulgi de ovaz
 2 oua
 2 miere de albine
 1 linguriță(e) praf de copt
 2 scortisoara
 1 oz Ciocolata calda
 10 migdale crude
 10 caju crude

Direcții

1

Se preincalzeste cuptorul cat timp preparam compozitia.

2

Separam galbenusurile de albusuri.

3

Pisam bananele cu furculita (sau cu instrumentul pt piure) peste care adaugam cele 2 galbenusuri, mierea de albine si praful de copt.

4

Fulgii de ovaz ii maruntim la blender pana cand devin ca o faina si adaugam treptat in compozitie pana devine omogena.

5

Intr-un bol batem spuma albusurile cu un praf de sare si apoi le incorporam in compozitie cu miscari usoare de jos in sus.

6

Punem in tava mare de la cuptor hartie de copt.

7

Impartim compozitia in 3 :

8

1. In prima se adauga praful de ciocolata calda dizolvat in putina apa (pt a se incorpora mai usor), se aseaza in tava cu o lingura sau cu un polonic si se decoreaza cu migdale zdrobite (se pun migdalele intr-un prosop de bucatarie si se zdrobesc cu ciocanul de snitele).

9

2. In a doua nu se adauga nimic, o asezam direct in tava si presaram caju zdrobite.

10

3. In a treia compozitie se adauga scortisoara pudra aproximativ 2lingurite (dupa gust), se amesteca bine, dar cu blandete, pt a nu se lasa albusul si se adauga in tava.

11

Se baga la cuptor si se lasa la copt aproximativ 30-40min, pentru siguranta se va face testul cu scobitoarea.

Banana cookies cu 3 arome (fara faina)