fbpx

Bananabread obsession

AvatarAutorAndr2eea
DificultateÎncepător

Este desertul acela de care nu te mai saturi. Il poti servi dimineata langa o cana fierbinte de cafea sau ceai, intre mese cand simti nevoia de ceva dulce, dar sanatos si chiar in pachetelul copiilor pentru scoala.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total55 mins

Ingrediente:

 2 banane mari si foarte coapte pentru a asigura aroma si dulceata
 2 oua
 170 g faina
 100 g unt topit sau ulei de cocos, iar in cazul in care nu avem aceste ingrediente in casa putem folosi si ulei de floarea soarelui
 80 g zahar sau 3 linguri de miere
 1 oz praf de copt

Mod de preparare:

1

Pornim cuptorul inainte sa incepem prepararea checului.

2

Intr-un bol inalt pisam banalele pana obtinem consistenta dorita.

3

Adaugam uleiul, ouale, zaharul si amestecam pana se omogenizeaza.

4

Dupa ce s-au omogenizat componentele adaugam in ploaie, faina si praful de copt, amestecand usor pentru a nu ramane cocoloase.

5

Luam o tava de chec normala, o ungem cu putin ulei si o tapetam cu faina.

6

Daca se doreste, in compozitie, se pot adauga nuci maruntite, bucati de ciocolata, stafide sau orice poftiti. Eu de obicei prepar acest chec doar cu nuca si ciocolata.

7

Turnam in tava compozitia si o ornam daca dorim cu banane, ciocolata, nuci si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180˚C pentru aproximativ 40-45 minute.

8

Scoatem checul din cuptor doar in momentul in care trece testul scobitorii.
Reteta se poate adapta dupa preferintele fiecaruia.

Ingrediente

 2 banane mari si foarte coapte pentru a asigura aroma si dulceata
 2 oua
 170 g faina
 100 g unt topit sau ulei de cocos, iar in cazul in care nu avem aceste ingrediente in casa putem folosi si ulei de floarea soarelui
 80 g zahar sau 3 linguri de miere
 1 oz praf de copt

Direcții

1

Pornim cuptorul inainte sa incepem prepararea checului.

2

Intr-un bol inalt pisam banalele pana obtinem consistenta dorita.

3

Adaugam uleiul, ouale, zaharul si amestecam pana se omogenizeaza.

4

Dupa ce s-au omogenizat componentele adaugam in ploaie, faina si praful de copt, amestecand usor pentru a nu ramane cocoloase.

5

Luam o tava de chec normala, o ungem cu putin ulei si o tapetam cu faina.

6

Daca se doreste, in compozitie, se pot adauga nuci maruntite, bucati de ciocolata, stafide sau orice poftiti. Eu de obicei prepar acest chec doar cu nuca si ciocolata.

7

Turnam in tava compozitia si o ornam daca dorim cu banane, ciocolata, nuci si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180˚C pentru aproximativ 40-45 minute.

8

Scoatem checul din cuptor doar in momentul in care trece testul scobitorii.
Reteta se poate adapta dupa preferintele fiecaruia.

Bananabread obsession