fbpx

Bao Buns (painici asiatice)

Autoreddictedtofood
DificultateIntermediar

Desi sunt mai mult pretentioase decat dificile, aceste painici asiatice, merita orice sacrificiu, rezultatul final fiind un norisor in miniatura, absolut delicios.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 oră 30 minsTimp de gătire / răcire10 minsTimp Total1 oră 40 mins

Ingrediente:

 225 ml lapte, la temperatura camerei
 12 g drojdie uscata
 7 g sare
 52 g zahar
 3 g praf de copt
 3 g bicarbonat de sodiu
 70 g unt topit, la temepratura camerei
 4 ulei de susan

Mod de preparare:

1

UMPLUTURA PENTRU PAINICI

Aici o sa intervina imaginatia voastra. Pentru ca aceste painici se pot umple cu absolut orice, de la creveti cu panko si ceve legume, pana la pui curry cu putin orez si ceva crocant, nu ramane decat sa veniti cu o combinatie pe gustul vostru.
Eu am folosit asa: pulpa de porc, lasata la marinat in sos de soia, cu paprika, 3 – 4 morcovi taiati fasii si cateva ridichii, murate in otet de orez cu apa, zahar si sare. ( Aici puteti sa potriviti voi dupa cum vreti. Eu am folosit un pahar mic de otet, 2 pahare mici de apa, 2 linguri de zahar si una de sare)
patrunjel verde
ceapa verde
sos de stridii
sos de maioneza cu sriracha

2

PENTRU PAINICI

In robotul de bucatarie amestecam toate ingredientele prezentate mai sus, la putere mare, pana cand se incorporeaza, apoi setam robotul la putere mica si il lasam sa mai amestece inca 10 – 15 minute.

3

Dupa ce am amestecat ingredientele si am obtinut coca, o adunam intr-o sfera si o punem intr-un vas, pe care il acoperim cu o carpa umeda, timp de o ora, pana cand se va dubla in volum.

4

Dupa ce a crescut, se scoate aluatul, se intinde pe masa, peste care am presarat putina faina, apoi il rulam cu facaletul. Aluatul trebuie sa aiba in jur de jumatate de centimetru.

Taiem cercuri din aluat, pe care le ungem cu putin ulei de susan sau ulei normal, apoi le impaturim in jumatate, cat sa iasa un semicerc. Presam apoi foarte fin peste ele si mai lasam painicile formate sa se mai odihneasca inca jumatate de ora.

5

Acum, pentru a prepara aceste painici, aveti nevoie de un steamer din bambus, pe care il veti pune deasupra unui vas cu apa clocotita. Painicile trebuiesc puse pe hartie de copt dar incercati sa nu le aglomerati in steamer, deoarece vor creste destul de mult in volum si se vor lipi intre ele. Se lasa la abur in jur de 5 minute.

6

In cazul in care nu aveti un steamer din bambus, puteti sa folositi o strecuratoare pentru paste, pe care o puneti intr-o oala cu apa, dar aveti grija sa nu atinga apa si apoi deasupra acesteia, un capac ca sa pastreze aburul inauntru.

Acum nu ramane decat sa asamblam panicile. Eu am uns interiorul acestora cu sosul de stridii, am pus carnea, morocvul si ridichiile murate, peste am pus ceapa verde impreuna cu patrunjelul iar deasupra acestora minunata maioneza picanta, cu sriracha.

Ingrediente

 225 ml lapte, la temperatura camerei
 12 g drojdie uscata
 7 g sare
 52 g zahar
 3 g praf de copt
 3 g bicarbonat de sodiu
 70 g unt topit, la temepratura camerei
 4 ulei de susan

Direcții

1

UMPLUTURA PENTRU PAINICI

Aici o sa intervina imaginatia voastra. Pentru ca aceste painici se pot umple cu absolut orice, de la creveti cu panko si ceve legume, pana la pui curry cu putin orez si ceva crocant, nu ramane decat sa veniti cu o combinatie pe gustul vostru.
Eu am folosit asa: pulpa de porc, lasata la marinat in sos de soia, cu paprika, 3 – 4 morcovi taiati fasii si cateva ridichii, murate in otet de orez cu apa, zahar si sare. ( Aici puteti sa potriviti voi dupa cum vreti. Eu am folosit un pahar mic de otet, 2 pahare mici de apa, 2 linguri de zahar si una de sare)
patrunjel verde
ceapa verde
sos de stridii
sos de maioneza cu sriracha

2

PENTRU PAINICI

In robotul de bucatarie amestecam toate ingredientele prezentate mai sus, la putere mare, pana cand se incorporeaza, apoi setam robotul la putere mica si il lasam sa mai amestece inca 10 – 15 minute.

3

Dupa ce am amestecat ingredientele si am obtinut coca, o adunam intr-o sfera si o punem intr-un vas, pe care il acoperim cu o carpa umeda, timp de o ora, pana cand se va dubla in volum.

4

Dupa ce a crescut, se scoate aluatul, se intinde pe masa, peste care am presarat putina faina, apoi il rulam cu facaletul. Aluatul trebuie sa aiba in jur de jumatate de centimetru.

Taiem cercuri din aluat, pe care le ungem cu putin ulei de susan sau ulei normal, apoi le impaturim in jumatate, cat sa iasa un semicerc. Presam apoi foarte fin peste ele si mai lasam painicile formate sa se mai odihneasca inca jumatate de ora.

5

Acum, pentru a prepara aceste painici, aveti nevoie de un steamer din bambus, pe care il veti pune deasupra unui vas cu apa clocotita. Painicile trebuiesc puse pe hartie de copt dar incercati sa nu le aglomerati in steamer, deoarece vor creste destul de mult in volum si se vor lipi intre ele. Se lasa la abur in jur de 5 minute.

6

In cazul in care nu aveti un steamer din bambus, puteti sa folositi o strecuratoare pentru paste, pe care o puneti intr-o oala cu apa, dar aveti grija sa nu atinga apa si apoi deasupra acesteia, un capac ca sa pastreze aburul inauntru.

Acum nu ramane decat sa asamblam panicile. Eu am uns interiorul acestora cu sosul de stridii, am pus carnea, morocvul si ridichiile murate, peste am pus ceapa verde impreuna cu patrunjelul iar deasupra acestora minunata maioneza picanta, cu sriracha.

Bao Buns (painici asiatice)