Barcute din dovlecei

AutorLivia D.
DificultateÎncepător

Aceste barcute de dovlecei sunt perfecte pentru o masa hranitoare si gustoasa, atat vara cat si iarna, si vor deveni favoritele celor care doresc sa reduca numarul carbohidratilor.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 oră 10 minuteTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

 500 gr Carne tocata (mix vita & porc)
 400 gr Rosii decojite cubulete
 1 tbsp Pasta tomate
 2 Cepe medii
 2 Catei de usturoi
 Sare & Piper
 10 gr Patrunjel
 20 gr Mix condimente (rozmarin, busuioc, cimbru, oregano)
 400 ml Supa de legume
 4 Dovlecei medii
 150 gr Mozarella

Mod de preparare:

1

Se taie ceapa marunt si se pune la calit intr-o lingura de ulei pana cand devine aurie.

2

Se adauga carnea toccata care se marunteste cu o lingura si lasa pe fox aprox 5 min.

3

Se adauga usturoiul maruntit, sare si piper, si se amesteca.

4

Se adauga rosiile decojite , o lingura de pasta de tomate si mixul de condiment si se amesteca.

5

Se lasa sa fiarba la foc mic pentru 10 min.

6

Se adauga supa de legume si se lasa la fiert, cu capacul pus, aprox. 30-40 min (pana scade si capata o consistenta densa).

7

Dovleceii se taie pe jumatate pe lung, se taie capatul, se curata de seminte si se aseaza intr-o tava antiaderenta.

8

Se pune carnea preparata anterior in dovlecei, iar apoi se presara mozzarella.

9

Se pun la cuptorul preincalzit la 170C si se tin pentru aprox. 25 minute (sau pana cand dovlecelul este fraged, iar branza s-a topit si are o culoare aurie).

10

Se presara patrunjel verde tocat marunt si se poate servi.

Ingrediente

 500 gr Carne tocata (mix vita & porc)
 400 gr Rosii decojite cubulete
 1 tbsp Pasta tomate
 2 Cepe medii
 2 Catei de usturoi
 Sare & Piper
 10 gr Patrunjel
 20 gr Mix condimente (rozmarin, busuioc, cimbru, oregano)
 400 ml Supa de legume
 4 Dovlecei medii
 150 gr Mozarella

Indicații

1

Se taie ceapa marunt si se pune la calit intr-o lingura de ulei pana cand devine aurie.

2

Se adauga carnea toccata care se marunteste cu o lingura si lasa pe fox aprox 5 min.

3

Se adauga usturoiul maruntit, sare si piper, si se amesteca.

4

Se adauga rosiile decojite , o lingura de pasta de tomate si mixul de condiment si se amesteca.

5

Se lasa sa fiarba la foc mic pentru 10 min.

6

Se adauga supa de legume si se lasa la fiert, cu capacul pus, aprox. 30-40 min (pana scade si capata o consistenta densa).

7

Dovleceii se taie pe jumatate pe lung, se taie capatul, se curata de seminte si se aseaza intr-o tava antiaderenta.

8

Se pune carnea preparata anterior in dovlecei, iar apoi se presara mozzarella.

9

Se pun la cuptorul preincalzit la 170C si se tin pentru aprox. 25 minute (sau pana cand dovlecelul este fraged, iar branza s-a topit si are o culoare aurie).

10

Se presara patrunjel verde tocat marunt si se poate servi.

Barcute din dovlecei