fbpx

Barcute din dovlecei

AutorLivia D.
DificultateÎncepător

Aceste barcute de dovlecei sunt perfecte pentru o masa hranitoare si gustoasa, atat vara cat si iarna, si vor deveni favoritele celor care doresc sa reduca numarul carbohidratilor.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire1 oră 10 minsTimp Total1 oră 30 mins

Ingrediente:

 500 g Carne tocata (mix vita & porc)
 400 g Rosii decojite cubulete
 1 linguri(ă) Pasta tomate
 2 Cepe medii
 2 Catei de usturoi
 Sare & Piper
 10 g Patrunjel
 20 g Mix condimente (rozmarin, busuioc, cimbru, oregano)
 400 ml Supa de legume
 4 Dovlecei medii
 150 g Mozarella

Mod de preparare:

1

Se taie ceapa marunt si se pune la calit intr-o lingura de ulei pana cand devine aurie.

2

Se adauga carnea toccata care se marunteste cu o lingura si lasa pe fox aprox 5 min.

3

Se adauga usturoiul maruntit, sare si piper, si se amesteca.

4

Se adauga rosiile decojite , o lingura de pasta de tomate si mixul de condiment si se amesteca.

5

Se lasa sa fiarba la foc mic pentru 10 min.

6

Se adauga supa de legume si se lasa la fiert, cu capacul pus, aprox. 30-40 min (pana scade si capata o consistenta densa).

7

Dovleceii se taie pe jumatate pe lung, se taie capatul, se curata de seminte si se aseaza intr-o tava antiaderenta.

8

Se pune carnea preparata anterior in dovlecei, iar apoi se presara mozzarella.

9

Se pun la cuptorul preincalzit la 170C si se tin pentru aprox. 25 minute (sau pana cand dovlecelul este fraged, iar branza s-a topit si are o culoare aurie).

10

Se presara patrunjel verde tocat marunt si se poate servi.

Ingrediente

 500 g Carne tocata (mix vita & porc)
 400 g Rosii decojite cubulete
 1 linguri(ă) Pasta tomate
 2 Cepe medii
 2 Catei de usturoi
 Sare & Piper
 10 g Patrunjel
 20 g Mix condimente (rozmarin, busuioc, cimbru, oregano)
 400 ml Supa de legume
 4 Dovlecei medii
 150 g Mozarella

Direcții

1

Se taie ceapa marunt si se pune la calit intr-o lingura de ulei pana cand devine aurie.

2

Se adauga carnea toccata care se marunteste cu o lingura si lasa pe fox aprox 5 min.

3

Se adauga usturoiul maruntit, sare si piper, si se amesteca.

4

Se adauga rosiile decojite , o lingura de pasta de tomate si mixul de condiment si se amesteca.

5

Se lasa sa fiarba la foc mic pentru 10 min.

6

Se adauga supa de legume si se lasa la fiert, cu capacul pus, aprox. 30-40 min (pana scade si capata o consistenta densa).

7

Dovleceii se taie pe jumatate pe lung, se taie capatul, se curata de seminte si se aseaza intr-o tava antiaderenta.

8

Se pune carnea preparata anterior in dovlecei, iar apoi se presara mozzarella.

9

Se pun la cuptorul preincalzit la 170C si se tin pentru aprox. 25 minute (sau pana cand dovlecelul este fraged, iar branza s-a topit si are o culoare aurie).

10

Se presara patrunjel verde tocat marunt si se poate servi.

Barcute din dovlecei