Batoane cu unt de arahide

AutorEatWithME
DificultateÎncepător

Batoane sanatoase, rapide, potrivite pentru o gustare delicioasa.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 70 gr faina de ovaz
 85 gr unt de arahide
 50 gr ciocolata neagra
 1 tbsp ulei de cocos
 1 tbsp fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare:

1

Intr-un bol amestecam faina de ovaz cu untul de arahide si cu indulcitor (daca dorim). Daca e prea uscata compozitia se adauga lapte vegetal si daca e prea umeda se adauga faina de ovaz. Faina de ovaz se poate obtine prin macinarea fulgilor de ovaz.

2

Pe o hartie de copt se intinde "coca" sub forma unui dreptunghi, apoi se introduce in congelator cat timp topim ciocolata.

3

Topim ciocolata la bain-marie si adaugam peste aceasta o lingura de ulei de cocos pentru a fi mai usor de taiat. Punem ciocolata peste batonul care a fost in congelator, o nivelam cu o spatula si presaram fulgii de cocos.. Se introduce in congelator pana cand ciocolata s-a intarit.

4

Taiem batonul in bucati egale mai mici si le pastram intr-o caserola in congelator/ frigider.

Ingrediente

 70 gr faina de ovaz
 85 gr unt de arahide
 50 gr ciocolata neagra
 1 tbsp ulei de cocos
 1 tbsp fulgi de nuca de cocos

Indicații

1

Intr-un bol amestecam faina de ovaz cu untul de arahide si cu indulcitor (daca dorim). Daca e prea uscata compozitia se adauga lapte vegetal si daca e prea umeda se adauga faina de ovaz. Faina de ovaz se poate obtine prin macinarea fulgilor de ovaz.

2

Pe o hartie de copt se intinde "coca" sub forma unui dreptunghi, apoi se introduce in congelator cat timp topim ciocolata.

3

Topim ciocolata la bain-marie si adaugam peste aceasta o lingura de ulei de cocos pentru a fi mai usor de taiat. Punem ciocolata peste batonul care a fost in congelator, o nivelam cu o spatula si presaram fulgii de cocos.. Se introduce in congelator pana cand ciocolata s-a intarit.

4

Taiem batonul in bucati egale mai mici si le pastram intr-o caserola in congelator/ frigider.

Batoane cu unt de arahide