fbpx

Biban de mare in crusta de sare si sos de unt

AutorMiss Wellington
DificultateIntermediar

Reteta asta, pe cat de spectaculoasa este pe atat de simplu este de preparat. Veti impresiona orice invitat cu aceasta farfurie cu specific italienesc. Pentru 4 persoane aveti nevoie de 4 bibani de 400-600 grame bucata, cate unul pentru fiecare portie.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 4 bibani de mare
 1 lamaie
 3 kg sare de mare grunjoasa
 200 g unt gras
 1 legatura usturoi verde sau 5 catei de usturoi uscat
 10 rosii cherry
 100 g masline kalamata
 4 fileuri de ansoa
 100 ml vin alb sau prosecco
 1 legatura de patrunjel
 1 praf de sare
 1 praf de piper proaspat rajnit
 5 ulei de masline

Mod de preparare:

1

Se curata bibanii de intestine, se scot urechile(branhiile) pentru ca sunt amare si se spala bine. Nu este necesar sa ii curatam de solzi.

2

Punem intr-un bol cele 3 kg de sare si se umezeste sarea cu aproximativ jumatate de pahar de apa.

3

Intr-o tava incapatoare se face un pat de sare umeda, se pun doua felii de lamaie in burta pestilor si se aliniaza pe patul de sare.

4

II acoperim bine cu restul de sare umeda astfel incat sa nu ramana vreo portiune de peste neacoperita, si ii punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40 de minute.

5

Sosul se pregateste in doar 4-5 minute. Incingem intr-o tigaie 4-5 linguri de ulei de masline, topim untul in ulei pentru a evita arderea lui, adaugam usturoiul, rosiile cherry, maslinele kalamata, fileurile de ansoa, sotam totul 2 minute, stingem cu vin alb sau prosecco, asteptam sa se evapore alcoolul stingem focul si adaugam patrunjelul verde tocat marunt, sare si piper.

6

Cand s-au gatit pestii, spargem crusta de sare, ii curatam de piele, filetam, asezam pe farfurie, punem cateva linguri generoase de sos si serviti cu focaccia proaspata.

Ingrediente

 4 bibani de mare
 1 lamaie
 3 kg sare de mare grunjoasa
 200 g unt gras
 1 legatura usturoi verde sau 5 catei de usturoi uscat
 10 rosii cherry
 100 g masline kalamata
 4 fileuri de ansoa
 100 ml vin alb sau prosecco
 1 legatura de patrunjel
 1 praf de sare
 1 praf de piper proaspat rajnit
 5 ulei de masline

Direcții

1

Se curata bibanii de intestine, se scot urechile(branhiile) pentru ca sunt amare si se spala bine. Nu este necesar sa ii curatam de solzi.

2

Punem intr-un bol cele 3 kg de sare si se umezeste sarea cu aproximativ jumatate de pahar de apa.

3

Intr-o tava incapatoare se face un pat de sare umeda, se pun doua felii de lamaie in burta pestilor si se aliniaza pe patul de sare.

4

II acoperim bine cu restul de sare umeda astfel incat sa nu ramana vreo portiune de peste neacoperita, si ii punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40 de minute.

5

Sosul se pregateste in doar 4-5 minute. Incingem intr-o tigaie 4-5 linguri de ulei de masline, topim untul in ulei pentru a evita arderea lui, adaugam usturoiul, rosiile cherry, maslinele kalamata, fileurile de ansoa, sotam totul 2 minute, stingem cu vin alb sau prosecco, asteptam sa se evapore alcoolul stingem focul si adaugam patrunjelul verde tocat marunt, sare si piper.

6

Cand s-au gatit pestii, spargem crusta de sare, ii curatam de piele, filetam, asezam pe farfurie, punem cateva linguri generoase de sos si serviti cu focaccia proaspata.

Biban de mare in crusta de sare si sos de unt