O modalitate foarte interesantă de a servi orezul fiert obișnuit. Aceste bile umplute cu orez și mozzarella sunt perfecte pentru o cină în familie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru a prepara risotto, încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare, adâncă. Prăjește ceapa și usturoiul până se înmoaie. Adaugă orezul și prăjește încă 5 minute.
Toarnă vinul și fierbe încet până când s-a absorbit în orez. Dacă nu-ți place cu vin, sari peste acest pas. Încălzește supa, apoi toarn-o treptat în amestecul de orez, amestecând bine după fiecare adăugare.
După ce termini supa și orezul are un aspect lipicios, adaugă smântâna și amestecă bine. Lasă să fiarbă până când orezul este complet fiert și amestecul are o textură cremoasă. Adaugă mazărea și agită timp de 2 minute. Condimentează bine cu sare și piper negru. Ia tigaia de pe foc și adaugă parmezanul. Lasă să se răcească.
Ia câte o lingură de risotto rece și rulează-l bile mici, de mărimea unei mingi de golf. Introdu câte o bilă de mozzarella în fiecare minge de risotto. Dă biluțele prin făină, ou și apoi prin pesmet. Ai grijă să fie bine acoperite cu pesmet.
Încălzește uleiul într-o tigaie, la foc mediu și prăjește bilele până devin aurii și crocante. Lasă-le la scurs pe un prosop de bucătărie și servește-le calde, cu felii de lămâie.
Ingrediente
Indicații
Pentru a prepara risotto, încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare, adâncă. Prăjește ceapa și usturoiul până se înmoaie. Adaugă orezul și prăjește încă 5 minute.
Toarnă vinul și fierbe încet până când s-a absorbit în orez. Dacă nu-ți place cu vin, sari peste acest pas. Încălzește supa, apoi toarn-o treptat în amestecul de orez, amestecând bine după fiecare adăugare.
După ce termini supa și orezul are un aspect lipicios, adaugă smântâna și amestecă bine. Lasă să fiarbă până când orezul este complet fiert și amestecul are o textură cremoasă. Adaugă mazărea și agită timp de 2 minute. Condimentează bine cu sare și piper negru. Ia tigaia de pe foc și adaugă parmezanul. Lasă să se răcească.
Ia câte o lingură de risotto rece și rulează-l bile mici, de mărimea unei mingi de golf. Introdu câte o bilă de mozzarella în fiecare minge de risotto. Dă biluțele prin făină, ou și apoi prin pesmet. Ai grijă să fie bine acoperite cu pesmet.
Încălzește uleiul într-o tigaie, la foc mediu și prăjește bilele până devin aurii și crocante. Lasă-le la scurs pe un prosop de bucătărie și servește-le calde, cu felii de lămâie.