Biscotti Amaretti

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Dintre rețetele bucătăriei italiene, biscuiți amaretti sunt printre preferații mei. Sunt buni, aromați, crocanți și miros încântător.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire35 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 20 minute

Ingrediente:

 65 gr albuș
 100 gr migdale blanșate și măcinate
 70 gr zahăr tos
 sare
 33 gr făină
 pudră de vanilie
 25 gr griș
 2 apă
 2 zahăr pudră vanilat

Mod de preparare:

1

Se amestecă, într-un bol încăpător, făina și migdalele măcinate, zahărul (dat la râșnița de cafea, pentru a fi cât mai fin), un praf de sare si vanilia.
Se adaugă peste albușuri, ingredientele uscate și se frământă cu mâna sau cu furculița până se obține un aluat moale, umed și lipicios, cu o textură păstoasă. Se adaugă puțin griș la frământare. Se nivelează aluatul cu puțină apă și se lasă la odihnit 10 minute.

2

Se formează mici bulgărași, din aluat, având grijă să umezim tot timpul mâinile, pentru că aluatul e lipicios.

3

Se aseaza biscuiți într-o tavă pregătită cu foaie de copt și se presară cu zahăr pudră. Se lasă așa pe masă o oră. Vor face o crustă deasupra (nu se vede, dar se simte când puneți degetul). Trebuie acum suflat sau îndepărtat cu o pensulă tot zahărul de pe ei și din tavă.

4

Se pornește cuptorul și se dă tava la cuptor, la foc foarte mic, aproximativ 45 de minute, la cuptorul cu gaz.

5

Se obțin 17 biscuiți.
Se pot păstra într-un borcan pentru biscuiți.
Poftă Bună!

Ingrediente

 65 gr albuș
 100 gr migdale blanșate și măcinate
 70 gr zahăr tos
 sare
 33 gr făină
 pudră de vanilie
 25 gr griș
 2 apă
 2 zahăr pudră vanilat

Indicații

1

Se amestecă, într-un bol încăpător, făina și migdalele măcinate, zahărul (dat la râșnița de cafea, pentru a fi cât mai fin), un praf de sare si vanilia.
Se adaugă peste albușuri, ingredientele uscate și se frământă cu mâna sau cu furculița până se obține un aluat moale, umed și lipicios, cu o textură păstoasă. Se adaugă puțin griș la frământare. Se nivelează aluatul cu puțină apă și se lasă la odihnit 10 minute.

2

Se formează mici bulgărași, din aluat, având grijă să umezim tot timpul mâinile, pentru că aluatul e lipicios.

3

Se aseaza biscuiți într-o tavă pregătită cu foaie de copt și se presară cu zahăr pudră. Se lasă așa pe masă o oră. Vor face o crustă deasupra (nu se vede, dar se simte când puneți degetul). Trebuie acum suflat sau îndepărtat cu o pensulă tot zahărul de pe ei și din tavă.

4

Se pornește cuptorul și se dă tava la cuptor, la foc foarte mic, aproximativ 45 de minute, la cuptorul cu gaz.

5

Se obțin 17 biscuiți.
Se pot păstra într-un borcan pentru biscuiți.
Poftă Bună!

Biscotti Amaretti